[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (49) I love you. From Mom.

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
個世界觀都無乜點講過 套野除左學生/老母之外全部角色連炮灰或者覺醒包都做唔到
hg00都淨係得一盒產生trans am r姐(有gn劍3)
最癲嘅係佢普通色00Rgn劍3,係trans am r 之後出( 好懷念未有pb嘅年代, 而家出transam一定放喺pb)
咪就係有
最仆街係以前呢啲多把劍都會成盒模型新賣唔係學風靈背包咁淨係出擴充包
d便當喺哂自護果邊有撚所謂咩
唯一友方便當係波蕾1艾莉如果大結局出唔翻就係繼承佢

不過風靈機身仲喺度應該無死既
水星會好過咩00咩

00起碼有做駁論 天真傻沙慈自動被人屌到傻
白毛到結局一樣都係咁天真
Some people move on. But not us.
唔同啦
艾莉係佢同佢老公嘅愛情結晶
艾莉生日又係佢老公嘅死忌
狸貓只係艾莉嘅復制人
講愛個感覺始終會有差別

復活艾莉個計劃依家去到大直路
白毛過嚟攪事最尾功敗垂成
艾莉又唔知仲救唔救得返
話對白毛無乜恨意我有保留
兄弟打交
2個都唔死
垃圾劇情
白毛家族又害死狸貓親人
話說下集標題就咁叫最終會咁hea
仲以為係就咁叫水星的魔女/魔女的鎮魂曲咁上下
兩姐妹再次雙劍合壁
駕駛靠狸貓 刻痕代價有家姐食
下集好似無對手打ms戰,真蘭就講到明駕駛能力差,其他人就變曬自己人

如果又出滅絕魔劍,就等比人屌
世界觀賣唔到錢架
呢個年代只係講一樣野︰人設
00 hg 其實都係用上世紀嘅技術出模
大部分機hea到仆街

我都係hg儲哈姆太郎就算 mg RG 就買返主角
00主旨做到肯溝通就乜野都解決到咁喎天真到仆街 最後連外星人都係溝通下就搞掂
反而成日俾人屌中二嘅W玩和平主義唔夠5集俾人武力收皮仲真實
一句講晒:越做越悶

4chan啲po都好鬼好笑
主角班左膠累死艾莉
片尾希望播番祝福首歌
迷妹講到出口 兄弟鬧交鬧到打死人咪又係戇鳩
大哥真係死左咪又係盞話細佬為啲小事殺大佬好戇鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞