[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (49) I love you. From Mom.

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
蟹貴(日本EXVS用DX既玩家)
估最終話可能叫水星魔女
其實寫得5號幾正,女女死咗無發癲得嚟每集嘅對白都俾人感覺到佢唔係忘記咗諾蕾雅
有啲似star wars rogue one
父母將對仔女講嘅說話set做keyword/password
今集佢同狸媽講嘅野真係小小噁心
同revice最尾話唔係支配而係愛嗰句有得fight講真
迪尼亞X洛奧呢pair後面真係好重gay味
媽媽好撚慘
仇又報唔到
21年忍屎忍尿都係為個女
但個女死埋

今集狸貓同艾莉嘈其實幾牽強
問題係根本唔知張開datastorm空間對人到底有乜影響
會唔會死人先
媽媽係仆街,但對外又真係只係自衛揸喎
唔想阿媽變魔女咪叫人唔好接近嗰度囉
你話人類喺datastorm空間入面會死都仲有啲正當性,但次次有人喺入面活動都有嘢包住
其實個劇情唔咁寫既話,就引唔到宇宙議會班仆街出黎搞搞震。我估宇宙議會班仆街好大機會死係狸媽或5號手上。

而且下集要對抗支炮

咪又係要開動寂靜零

根本狸貓成個行為只係害死艾莉同11個姐姐
仲要俾白毛收留做家人
我想老母仲有後着,但而家睇嚟好似難啲
狸同米比聯會d人說服到以為自己做緊啱嘅事
唔算嘅
信錯啲大人有權多

黑人好似好大權,艦長原來識佢老鼠
要米爸先聽兩句,最後都唔鳩理佢

後生仔聽晒大人講話為你好為你好,唔得
自己揸旗,唔得
聽下大人啲大義嚟做,都係柒

不停俾人屈機
姐係有可能係想將來俾米米用
唔止熄機
Unpopular opinion
呢度好多人都話狸貓會害死eri佢哋
但係我覺得佢哋其實一早死咗
純粹有部風靈喺度幫佢哋續命
最後係咪攞戰騎把刀用灼骨炎陽斬爆個衛星兵器
年輕所犯的錯嗎?
後著就係遠離AI
認返你個女
依家得QZ等於得天下點會冇人去搞
好似隔離地獄樂神仙島咁
第一次攻略失敗就會有第二次第三次, 永遠唔會完...
用寂靜零越權控制支炮
不過今次要狸貓自己入魂
可能又係獨角獸果d神化野
睇個勢蘇萊塔應該都係要用生命影響生命...
如果機戰依段應該幾好睇
成班主角過黎講人生大道理
(不過機戰Q0會變左笑話)
連我哋都係今集先知議會聯合有地圖炮
狸貓佢哋事前又點會知
同埋班學生一路都係同議會聯合溫和派合作緊
今集開炮嘅係主戰派+佩爾,又係另一班人嚟
因為當年啱啱出完mg 2.0
模型銷量跌跌地
所以出RG黑科技
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞