九州討論區 10

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
唔想學校請假嘛.... 暑假又熱,又係要提早買
THX巴打
咁算啦, 留返第二日先去由布院
你第4日可以早啲去熊本,咁就已經可以行熊本城同去熊本熊廣場;之後第5日你有全日可以去睇海豚或者阿蘇山等遠少少嘅景點

但其實我見海豚D車/船, 好似好趕咁?

熊本機場係13:00機
係唔係要預2-3個鐘提早check in?
要2-3個鐘提早,所以最後一日起第食埋早餐就好起行去機場,但又唔洗特登搬酒店

睇海豚有全日都趕?
我睇佢海豚啲車好似11點到3-4點要走
仲有個水族館?

酒店我主要想買生果走
果日如果9點幾走,啲野又未開
即係要早一日買,如果住肥後果度有間aeon 開9點
仲可以補貨,坐車又近啲,不過就要換酒店
爭一日唔會爭太遠掛
前排book左間做discount, 三百幾蚊一晚, 一個人住
水族館係獨立門票,公園個邊另外俾入場費,大人都係450yen,初中生以下免費
櫻花期,儘早book酒店,如果唔係貴到癲,APA個d都可以賣到千幾蚊一晚
哇google map望咗 好似幾正
感謝推薦
嗰日轉車有少少時間出去行下,之前完全唔知,一到站見到好多進巨立牌係咁影相,跟住就諗同個站有咩關係,淨係諗到日田同自由好似
作者故鄉
大癲係指宿列車見到林襄同另一個港女拍J2節目
食左 係幾好食 但好細份 要成2000円
但得兩塊仔牛肉
佐世保得個九十九島
又唔係好特別
唔值得為左檸檬牛排去
我就係咁諗
所以想知福岡別府熊本有冇邊度可以食到檸檬牛排
一Google檸檬牛排全部都係出佐世保
天草睇海豚預一日實夠
唔會,當博多出發計,去廣島分分鐘快過去長崎
明白 因為都打算買北九州jr pass周圍玩下, 如果去廣島個日就買single ticket算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞