九州討論區 10

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
就黎差一倍
不過我都未買,睇定d先
我會建議南北九州分開,唔好太貪心
感謝回覆
唔好最尾一日先返博多<-係咩原因 會唔夠時間去機場?
熊本唔洗住一晚<-其實上一個post都已經有人咁講 單純我想睇熊本城 但SL d時間夾唔到 所以索性早一日出發去熊本睇熊本城 第二朝走
黎緊7月尾去人吉
都係諗住玩激流
上網見有兩三間公司可以join半日/一日tour
好似幾好玩咁
永遠唔好最後一日先大距離移動
7月頭呢啲雨季如果好似上次關西咁大獲你就返唔到去
寧願你頭幾日去遠啲,最後先返博多
諗住book landearth半日
但係依家落人吉好唔方便
同埋玩完應該點都要係人吉訓一晚

巴打有冇睇岩邊間酒店
博多站條拉麵街經過幾次呢間都好多人
最後淨係食左隔離間海鳴
我諗住去完種子島飛返鹿兒島機場
再揸車去人吉
車程一個鐘內
都ok
打算第二朝上午先玩激流

有間人吉溫泉 鍋屋 好似幾正
見佢啱啱翻新完
而且樂天book 呢間8月前有優惠
兩個人連早餐都係$1000左右
間房幾大仲要望球磨川景
https://travel.rakuten.co.jp/HOTEL/16248/16248.html
6月自駕遊
Day1 福岡
Day2 系島 —福岡
Day3 阿蘇 —草千里,火山—-住阿蘇
Day 4 高千穗—住由布院
Day 5 由布院-機場

同埋需唔需要買kep 因為我day2先拎車
10點check out 係由布院直接福岡搭1640機 會唔會趕唔切?

行程有冇問題? 謝謝
UO加福岡班次, 不過仲未減價
哦 原來係咁
但酒店已book 唯有下次旅行記得避開唔好咁做 希望今次順順利利
雖然我不嬲萬年黑仔王
有無人黑仔到去北九州全程都落雨?

岩岩check 天氣先知瀨野

要plan 下室內景點
唉一鳩樣
下星期一出發 好似落足成個星期
你打算點plan?
幾年冇去九州,終於可以再去
星期四出發,不過同屋企人,要就老人家唔可以太chur
今次去7日
Day 1 1點左右到博多,hea行大濠公園+飲飲食食
Day 2去門司唐戶,之後返小倉行完再返博多
Day 3落熊本食勝烈亭之後夜晚去長崎
Day 4 長崎市內觀光
Day 5一早check out去武雄溫泉,2點後去嬉野,嬉野1泊2食
Day 6 返博多冇特別行程
Day 7 下午機返香港

其實除左武雄嬉野都去過
唔怪得你行程咁正路
大家去櫛田神社 隔離有條川端通
果度有間賣疏果
士多啤梨平得嚟又香又甜
同場有芒果賣 3000円一個
但又甜又多汁
臨飛前買多2個返香港食
爭個少少
搵間cafe坐下咪得
我幾年前同你地係度討論開
因為都第N次去九州,要去都差唔多去晒
平戶天草宮崎大分別府鹿兒島全部都去過兩次以上,所以都係求其plan比屋企人玩
7月頭出發而家應該book唔到火車位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞