九州討論區 10

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
唔該巴打

我都有google search過
不過都想聽下去過巴打分享 詳細d
唔需要詳細
你睇動漫係點 現實就係點
順帶一提 最多人係 5-6 點
個個入場買定野食 霸定位 等天黑

一放完煙花 大部份人就會走去搭車 / 揸車
呢個時候唔好急住走 等車 迫車 塞車 玩死你
多數攤檔唔會咁快收 可以呢個時候先慢慢行會場一圈
想問下博多來回別府,我上網見 KYUSHU NET KIPPU 差唔多平一半,計落唔洗買 pass,有無人買過?
KYUSHU NET KIPPU價錢只係計指定席,仲未計運賃
特急券原價2730yen,其實平200yen都冇
來回一次都仲係北九州3日券平
咩係 運賃
有pass就唔洗再買其他飛 指定席就綠色窗口櫃檯/自己用機劃飛
其實大部份JR Pass都好抵買同用
呢啲遊客優惠係當地人都用唔到 基本上求其去遠少少 一來一回都已經回本
唔熟日本鐵路嘅大家真係唔洗諗到咁複雜諗點慳車費同點用 用張pass已經係最方便同唔洗煩其他嘢
咁咪上網搵啲blog/片囉
都係網上資料姐
你當坐特急同港鐵頭等一樣,除左一般車費仲要俾頭等費
運賃就係一般車費,頭等費就係KYUSHU NET KIPPU
佢剩係平後面個錢,一般車費你都係要俾既
九州黎講只要唔係剩去福岡市內或者柳川/太宰府地區既話
用福岡廣域同九州周遊券都9成回到本
之前比人用爛冇計
除咗啲D&S特色列車係全車指定席 其他啲車有自由席嘅都唔易滿(由布除外)
係喎 N700 8両編成指定席
其實就算淨係去南/北九州 買全九州pass都有so 仲可以無限次劃指定席
想問北九州jr pass係咪可以加錢坐綠色車廂?
如果要坐綠色車廂,Pass只能抵消運費,乘客要補返特急費同綠色車廂費用
Sor 自膠
原來淨係唔可以由小倉出發
只係唔可以搭山陽新幹線(博多 ⟨⟩ 小倉) (山限新幹線由JR西日本經營 九州新幹線先係由JR九州經營)
九州pass由博多 來回 小倉/門司港其他北九州市嘅地方
請使用特急Sonic/普通列車

並沒有限制唔可以由小倉出發

下個po頭可唔可以加呢段仔落去 成日都有人間唔中就問
已經唔關事,佢On9到自己張Pass點用都唔識
KYUSHU NET KIPPU 已經係乘車券加特急券
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞