九州討論區 10

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
Day2小心巴士班次,miss一班車分分鐘要坐的士
Day6由布院之森提早1個月買車飛
Day7去左動物園就未必去得哂別府地獄,可能揀1-2個去就算

交通懶人包就冇喇,你啲景點咁大路,上Youtube應該都好易搵
熊本熊office整修中,預計21/7先開返
收到!! 再次感謝ching
Thanks Ching!! 咁Day7 應該轉別府纜車+八大地獄,唔去動物園
好!! 不過我11月去,希望到時冇咩問題
Day8 變門司小倉一日遊順路好多,將PM天神同Day11 小倉城AruArucity對調

Day10調去Day9,咁就可以Day5-9用盡北九州Pass搭哂啲長途車

最終Day10-12都盡量係福岡市區附近,慳翻交通費
去海地獄同血池地獄就夠,其他。。。
好!!! 感謝晒~
想問ching 如果11月去賞楓,大概月頭至月中 定 月中至月尾出發好?
咁可能真係佢兩個地獄算到時再睇吓點,有時間再去埋動物園!
福岡城大手門前面都有一堆花,懶嘅去果度就有
半粒鐘
唔建議專登用4粒鐘來回長崎去睇企鵝同睇稻佐山夜景….好伏下
認真,如果自駕,去動物園啦
自駕?稻佐山架纜車好似唔開啵
我前日12:15到,得番尾班 1550 d熊都食飽晒

渣車入去兜左圈,再食埋野都仲大把時間... 如果唔自駕都唔知點算
除左買由布院之森車飛,有咩係要一個月前買定?
就以上行程,指宿玉手箱都最好買定
太宰府柳川套票係咪一定要用個apps買?
剛到步
別府交通冇你諗到咁方便有得隨時變,班次唔密又會delay
未必有太多時間俾你走盞,去到景點閂門就無謂

由布院去別府纜車有巴士搭,但留意1個鐘1班
纜車去海地獄嗰邊假日有直達巴士,但平日就要轉車
血池地獄就係另一個地方,雖然距離唔遠但巴士半個鐘一班,走都係
仲有非常唔建議攞住大型行李行地獄,好多好斜既山路
我想問如果想預約JR d位應該用JR 九州pass個網定之前巴打預約SL人吉個網定2邊都得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞