九州討論區 10

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
Sosad,咁咪好多人同你一樣無車搭?

做兩星期去曬到PK好好天
12000yen坐到直升機睇火山
其實係要
聽講過有啲要洗埋面
入到拜唔拜就隨你
原來隔離有溫泉
頂 其實落雨係咩都睇唔到
就算停雨都勁大霧
能見度得5米 痴線
來回時間又長,成日就浪費左
大家如果真係要去阿蘇就係要諗定plan b
真係要諗定。
但你朝早出發時天氣係點?
想熊本去高千穗
google map寫要搭3個鐘車

日租私家車會唔會好麻煩
我見熊本站前有幾間租車店
即日租第2日還
租車段鐘計都得
不過你去指定地點租車還車都要時間,計落可能唔會太著數
其實又唔會好煩,半個鐘內一定搞得掂開車走人

反而我幾鍾意搭JR去到租一日車,玩完第二日還車再搭JR走人
明白,咁我租車算,時間快一倍
不過我睇map好似山路都多,彎黎彎去

想問多個問題,中途會經過有料道路
如果無etc卡,有咩途徑俾錢,拍信用卡得唔得
俾現金如果要找好煩,可能我提早唱定岩數就算

以前渣沖繩都係etc所以無試過。。。
我本身今日飛,睇到日日都落雨,即刻改到7月中
果幾日叫做多雲啲
啲雨未停過,cls
已經冇哂洗手 因為武肺
消毒酒精就有

比較大 / 出名 神社會有個牌教你點參拜
所以唔使驚會做錯
落去 別府睇地獄溫泉 或者 鳥棲 Outlet 或者 熊本一日遊
長崎太遠 去到 玩得唔多
佐賀冇乜野好玩
我上個月同今個月去都有洗手喎
因為我訂機票果陣已經驚天氣唔好
所以俾多幾百蚊買可以無次數改期個package

酒店未訂,反正總有地方訓,confirm唔再改先訂(有時唔係你自己改,而係啲仆街airline會早3日先通知你改期)
仲武肺?! 手水舍可以洗得返手好耐喇喎
別府轉埋巴士上鉄輪咪仲耐過去長崎
山長水遠去睇嗰幾個顏色水就走
佐世保好出名嘅檸檬牛排
福岡有冇邊度食到
好想試但行程又唔去嗰邊
個段路山路好似無料的。
長崎真係為左睇核爆個museum而去,來回我哂左4個鐘揸車過去。
結果縮左無去幾個outlet
唔洗改飛呀,佢d雨一陣陣,落一陣又無。
不過大雨起上黎,好似上個weekend,真係大到jr都停
點樣去依個坐?我上網睇搭巴士去?
但係2018/2019既野唔知有冇變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞