九州討論區 10

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
就係依程我驚太趕,所以甚至乎之後其中一日落返熊本就係去阿蘇
但day 3我唔想太遲去由布院,睇左班車1410如果唔去就全部都成7點幾先去到
如果day2去左阿蘇先,17:33前返到熊本站,咁有冇得諗
可能都諗住真係其中一日pass cover到既時間去返阿蘇,係博多好似又未至於多野玩到要3-4日(其實係因為去過所以可以好free咁玩)
只係睇落去好蠢
如果下一個星期六去SL人吉pass又cover唔到
想問JR PASS係咪一定要印出嚟 就咁show手機嗰個比佢睇得唔得
水族館果啲囉
你book得六月尾去就搵定啲預備方案啦
可以但佢會攞左你手機去整野
想問金鱗湖七月頭有冇機會睇到晨霧?
聽聞夏天難啲
柳川太宰府 同 豪斯登堡
二揀一邊個值得去啲?
本身plan柳川但係岩岩見到豪斯登堡有點燈好靚
香港啲連島沙州靚過天橋立
好似有ching講過其實有機會
同呢排香港一樣,因落雨後温差而形成
太宰府
想講啲巴士點搭睇到眼花
有冇咩app係可以search到點對點嘅巴士點搭
Google map
想請問自駕6日5夜,咁樣安排會唔會唔太順路/太chur?得一個人揸車

Day 1 機場 - 福岡 (住福岡)
Day 2 福岡 - 別府 - 由布院 (住由布院)
Day 3 由布院 - 草千里 - 火山 - 阿蘇 (住阿蘇)
Day 4 阿蘇 - 高千穗 - 熊本 (住熊本)
Day 5 熊本 - 福岡 (住福岡 )
Day 6 福岡 - 機場
唔洗太大期待
google map已經係好準
市區係
鄉下可能會中伏,最好都再去fact check
都係睇google map既最新留言/相,好多有心人會提供
自推求指點
純粹Day 5要好早醒
博多揸過去都成兩個鐘
但整體應該Ok
可以去 BOSS E ZO FUKUOKA, 成座大厦都係玩,琴日(星期五)去左team lab, 玩超長滑梯同VR game.
閒日去好少人,唔洗排隊,staff多過客

Team lab 影相無路人入鏡,好正
12月頭 阿蘇 同 高千穗 會唔會凍到pk?

見google 好似去到0度,會唔會結冰揸唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞