九州討論區 10

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
完全唔行街?
第一次去北九州2人自駕 輕鬆遊
10日9夜行程求意見:

Day1: 10am落機 > 拎車 > 小倉 > 由布景點 (住別府)
Day2: 九州自然動物園 > 別府景點 (住別府)
Day3: 阿蘇山直升機 > 草千里 > 高千穗(考慮中唔想太chur) > 熊本 (住熊本)
Day4: 熊本市內/經柳川(向日葵園) > 長崎景點 (住長崎)
Day5: 軍艦島 > 長崎原爆資料﹑平和公園... (住長崎)
Day6: 糸島半天遊 > 福岡 > 還車
Day7-9: 福岡景點(太宰府/能古島/shopping)
第一日已經去3個城市咁chur
其實小倉仲諗緊 建唔建議順便經過睇吓?
或者由布院第二日先去
小倉咪去,都唔順路
第一日早機即係你前一晚半夜要出門喎
你肯定仲要咁chur揸咁耐車?
不如直接book溫泉酒店去到行下街嘆下啦
由布/別府就你自己決定
別府七大地獄要預多d時間
因為佢係開9-5
如果你得半日唔知去唔去得哂咁多個
不過其實係相鄰
影快相,唔hea都ok
我係10點落機同你唔同
大家好 嚟緊7月中會自己一個去福岡玩8日

10號 福岡 博多運河城 天神地下街 住福岡
11號 高千穗local tour 住福岡
12號 阿蘇local tour住福岡
13號 去由布院 住由布院
14號 返福岡 柳川,太宰府
15號 系島
16號 福岡景點
17號 福岡景點

想請問行程上咁玩順唔順?有冇需要買jr pass?
同埋有冇邊啲地方係推薦去?感謝幫忙
我係女,所以應該唔會去
請問香港 Android 怎樣安裝 mobile suica 在九州用?
有冇話住福岡邊度?
如果只係需要來回由布院既話上JR九州官網早訂有折
來回坐特急都係8160yen,平過買Pass
或者搭高速巴士都得,但又係要早訂因為好爆
佢十點落機喎
即係香港七點上機
咁五點要到機場啦
快極咪四點出門?
我會住係博多附近
即係我只需要買一張來回由布院特急pass就可以了?其他都用類似8達通嘅卡ok嗎謝謝
Pass還Pass特急還特急,搞清楚先
你應該係買2張特急車票,姐係1張博多-》由布院,1張由布院-》博多
訂指定席既時候會有張KYUSHU NET KIPPU平啲,單程4080yen
你上去JR九州禁1次就明我講乜
其實係咪同譚仔嘅湯底差唔多味?
除非佢去完由布院會搭JR即日來回加多一個地方例如熊本/長崎/門司港,否則真係直接買車飛好過買Pass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞