九州討論區 10

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
thx
你去到西鐵天神站個大堂度有得賣
佢個外語counter無開但係有指示去對面駅事務室買
熊本勁多
我得一兩個鐘去商店街,入嘅每一間店都聽到廣東話
地點差好遠
我覺得豪斯登堡正d
柳川船坐一個鐘
用套票個隻船唔夠其他公司好玩
太宰府都係行下條街
反而個team lab麻麻地
無東京果個咁好
尋日食勝烈亭隔離兩枱都香港人
想問夜晚6點鐘博多駅出發
10點前去到岡山駅搭sunrise express
除咗nozomi之外有冇更平嘅選擇
唔好意思 請問我喺kk day買北九州pass
揀個購買日期喺咪純粹兌換日期? 而張pass喺由我插佢落閘開始嗰日先計第一日?
唔該哂!
應該兌換計第一日
佢有印日期,但你可以問下可唔可以另一日先第一日
原來喺咁!
咁我揀返想第一日搭嗰日做購買日期好似穩陣啲 唔該哂
如果4個鐘內要到就冇,想平啲就買自由席
平d既方法就係直接買博多去東京既乘車劵
上兩星期換個陣有個職員問會邊日開始用 跟住會比張紙你到時連埋換pass個code比counter就得
好 唔該哂
我琴日都有去😂
好多香港人
有無人呢幾日有去能古島?
想問下有無花睇?
前幾日去左海中之道中左伏
福岡城大手門前面有少少,前幾日有日本妹同俄羅斯師奶係度打卡
請問點中伏法
本來諗搭sunrise嘅原因係想試寢台+死窮撚想慳返一晚住宿
點知頭先計完,新幹線+瞓網吧仲平啲
訓網吧咁折墮
不如講下你成個行程係點,睇下有無好d既方法

btw呢到係九州討論區

嚟緊去九州intern,想intern完留多陣去東京玩5日
intern最後一日搞掂哂啲野出返博多至少下晝4,5目標但又想第二朝就到東京開始Day1,希望喺長時間移動內可以順便休息+洗少晚酒店錢
本身諗住搭nozomi到10點前到岡山,然後坐過夜sunrise express
不過查完價錢後,搭足全程nozomi深夜到東京+一晚網吧/膠囊酒店仲化算
夜巴都有睇過,價錢又平時間又夾,但夜巴我頂唔順
陣間再望埋國內機價錢
岩岩開始plan行程
9日8夜全九州係唔係會好趕?
如果國內線同新幹線差唔多價錢既話
搭飛機一定好啲,快好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞