飛揚一期 苦主負資產大哭訴 血本無歸面臨撻訂兼破產

1001 回覆
326 Like 22 Dislike
睇樓價, 樓價上升,咁咪會受惠
定價自然會高番
抽水都做下功課啦
有閪第三期咩
再劈就每呎一萬蚊樓下
一期個價開得咁高
你自己又願意買 怪得邊個
發展商原本賣700 萬 而家賣500萬 平左 200萬

你撻完定 咪追返個買家 因為佢撻定 令發展商賺少200 萬 咪要賠200萬比發展商

但本身果一成 首期 要輸晒 連雜費 應該100 萬到

回佣無埋 前後輸300 萬
老董年代有個機會可以改變香港只側重地產搵錢,可惜就係呢班日日諗住買樓一定升既仆街阻撚住
細地產商加第一次賣樓就搞呢啲野就真係好不智都已經起好咁滯,早啲交樓等啲人上哂會先劈好過啦
蟹因估得足係因為 發展商等班人 上晒會先劈

而家係未上會 先劈20%
銀行9 成 估唔足
佣未果幾萬蚊,裝修費未又係加番落樓價到,真係送裝修比你咩,仲要個個一式一樣,遲d再裝新樓廚廁都無咩彈性可以點整都係換下顏色
個d垃圾地方係咁上下
估得足都輸1成
平時又係你地屋台話買得起樓既人唔駛廢淡擔心
依家跌少少又要政府救、又要穩住依班人

當自己邊個
要改變土地用途起樓咪唔止三千囉
比你一皮野都係萬三蚊尺
啟德講緊成兩皮野一尺地價
而旺角個個位係100%值錢過啟德
仲要肯定唔使一皮野
自用同益下自己友頂住個雞頭先
乳后, 星星地產處女作黎.
其實處女作點都落力小小, 日後變奸商做閪個市場,做冇良商人你同我都唔知.
講真,除撚左發展商不明之外,
比我簡真係會簡乳后,都唔撚簡飛楊
就係咁撚唔公平加多水魚
好似錦上路柏瓏咁,都唔知憑咩撚野17000-20000一呎,仲要大西北
係正閪鐵隔離呀嗎
講到也文也武,你又唔有幾多層樓住緊幾大
明賣明賣

包贏嘅咩?

贏到開巷嘅話會唔會分返啲俾發展商?
得一成就 想上會, 就買樓 算啦 一有咩事就會咁
有冇人知呢個馬生而家咩情況?

一開頭唔係講自住驚西咩?
宜家就話要出黎穩住班人,笑左

政府放寬政策還放寬,你自己冇責任研究下個政策係點?唔識睇下樓市請走勢自己有幾多資金?
連登仔幾時變到政府政策全部係好野係德政?係既人工島就唔會個個屌啦?族內歧視你地飛揚一期業主實大力支持啦。政府政策喎,唔係唔岩下麻
嘩 咁嘅輸打贏要post都爆到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞