飛揚一期 苦主負資產大哭訴 血本無歸面臨撻訂兼破產

1001 回覆
326 Like 22 Dislike
40萬人走左 但剛需仲有
你望多次自己打緊乜, 同我講的邏輯有咩關係
喺中國銀行原油寶事件,多個地方派公安鎮壓
我認為香港應效法中國
有400萬人落緊嚟
強國精英人才
佢認為你層樓只值400 你而家要借600
萬一你被裁員冇錢供 咁佢收返層值400嘅樓咪要輸200俾你…?

咁咪唔會借囉 瞓撚醒未呀
屌你老母臭閪
又真
點會少少利息

發展商就項目延期落成,去年推出一筆過額外補貼及利息補償方案,買家完成購入單位買賣合約或取消成交,均可獲得補償,並因應項目再度推遲入伙期,加大補償金額。發言人表示,若買家繼續完成交易,項目延遲落成期間,會以滙豐銀行在該段期間的最優惠利加兩厘計算,並會在買家簽署補充協議時,先支付首半年的利息補償。以購買樓價一千五百萬單位為例,採用即供付款買家,可獲一筆過額外津貼連同利息補償,合計約二百一十九萬,相等於樓價近百分之十五,較去年的補償方案約一百一十五萬大幅增加。

以上述樓價單位為例,採用建築期付款買家可獲五十三萬補償,之前為三十八萬。此外,取消合約的買家,按即供付款已付清樓價餘額者可獲一百三十六萬;未付清樓價之買家,不論即供或建築期付款,可獲四十六萬補償,較原先一律三十一萬為高。

再詳細自己搵啦,你估發展商真係輸打贏要咩
發展商一向都立於不敗之地
我記得上次蟹茵莊園都好似係咁
但個減幅冇飛揚咁誇張
睇番黑糯米條片有位女苦主喊住哭訴真係戥佢慘
有咩咁合理? 你去book 間餐廳食飯, 畀左$200 訂金, 最後你冇去。 餐廳沒收訂金 就完。 唔通以後餐廳可以話 因為你飛機,果晚損失左一張枱的銷售額, 大約$2000,問你追差價$1800 咁叫合理公平 「係咁㗎啦」?
第三期出個時會唔會到第二期業主出黎喊
用去餐廳食飯同違約去比較
一句講哂 唔買樓花咪無事囉
到時等佢現樓買唔得?
自住既話 9成按都有得做啦
1.你買左就要升值
2.你未買就要樓市跌比你入市
3.買樓係諗住賣番出去

依班炒賣心態香港人係賤種黎,最好一生一世同父母一齊住
大把人趕上車結婚生仔呀
要趕結婚生仔呀
係咪輸打贏要就唔知,但真係會搞到上唔到會
事實買樓係預左風險,但要一年內抬多一兩成錢真係大獲
即係發展商第時賣樓可以賣一半,之後另一半劈5成,焗頭嗰一半人撻訂,再平賣完後追撻訂班人差價

不過連登班公屋廢淡就一定打撚晒飛機咁笑人架啦 自己冇能力買,唯有笑鳩下人取暖
買過樓做得業主就會明,真心希望佢地上到會,到時班公屋廢淡又死返入老母閪張look架床喊

諗多左點會咁玩
追差價唔係佢話追幾多就收得到幾多架
追到幾多要等法庭判要額外法律成本仲有判左買家老破佢一樣收唔足
件野賣到1有咩必要突登0.5賣去夾第一水個班有咩著數?
果個位置
附近啲盤賣開12-13k尺價
佢賣一期果陣樓市高位高溢價賣
而家樓市無咁熾熱,一手又爭住推出吸購買力,佢要貼市賣係正常
但一期未上會就賣,真係會俾佢過一棟

公道講
佢而家有咁大幅度嘅調整
應該要諗好一期上會問題先推二期
而一期亦唔應該去R二期先有嘅優惠
畢竟同當日唔同市況,當日投資亦係自己決定
但發展商都應該要幫下啲一期業主上會
做到咁絕,就唔好攞幫年輕人呢個排頭出嚟sell
屌你 我親人就係栢傲莊iii 買家 唔通我會唔知咩
你唔好被啲kol , 新聞 誤導, 佢講緊 即供買家,佢計果所謂二百萬係利息黎。 如果建期啲賠償少到含撚啦。
假設到時升咗樓價,係咪又要補償返發展商畀多啲管理費咁呀
九按真係累死人
林病正仆街黎
同恆大果班有冇分別
book 左枱 唔去 唔係 違約 係咩?
新盤抽中前籌先有得你買架
通常未起好都已經賣晒

賣唔晒果 d 盤有現樓你都唔會想買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞