飛揚一期 苦主負資產大哭訴 血本無歸面臨撻訂兼破產

1001 回覆
326 Like 22 Dislike
人地都講緊唔係指飛揚啦懵撚
你講緊九按即供,然後變撚咗話買開放式?
係啦你贏
公屋點輸?
住公屋日日賺
公屋智慧
風險管理
洗唔洗拎埋差地單比你睇先覆得你?個個留言都講呢句垃圾唔會令你有道理左

佢而家係咪槓十倍, 係咪期貨, 答呀on9仔

唔同地方既槓桿, 期貨嘅玩法都可以唔同,但改變唔到呢個nature 嘅現實, 你呢個反駁跟本站唔住陣腳, 冇point

頭兩句問你有咩corelation, 點解要穩, 答唔答撚到呀
句句加句冇樓廢淡就當自己有point 嘅垃圾
你個抵押品估價不足而令銀行覺得有風險,銀行就會要你補差價,就係咁簡單。
借左5球出街
收番4球 重有息收
事實就係槓十倍桿去買期貨
你講得岩 佢仲要冇得止蝕走貨 唔係蝕得仲撚甘
咁只係證明左佢咁玩 個風險仲大撚過去玩option
只係過去十幾年d人個個咁玩都贏錢 你就覺得個風險好似細左 自己都會贏錢
成年人買果陣冇諗清楚風險? 真係上左車就gogogo?
而家唔係個市升發展商質撚低個價去賣
係大環境樓市下行 個市平左佢都跟住賣平昨
夠鳩鳩個腦袋得多屎就ok, 唔夠講就話人冇樓廢淡就ok
九按買現樓或者做即供樓花有冇咁難明?
一句講曬比多少少買'乳后'咩事都冇
建期又唔使等太耐
其實佢做8成都要輸錢
要做幾多成先係合理?
你融資得就有風險架喎

飛揚主打上車客
係咪認為個個都好疊水揸住幾球cash去買掃管笏?
根本高成數按揭不嬲都有
政府都話係預啲無首期但供得起嘅人用
你要佢拎3成出嚟買,咁邊個會買掃管笏?
高成數按揭都冇咗本意啦
其實唔單止飛楊, 2020-2021買新樓都係坐
成班憤青買唔起就笑鳩人無做風險管理
你唔比乳后第二期都會劈價賣咩
唔明, CCL 呢兩個月都升緊,有咩理據話個市平左要平賣
坐其實冇問題, 奶係驚上唔到會
合約精神 你話左要簽約個價買就要俾簽嘅錢 你撻訂唔要嗰10%/5%都好 如果個價唔同你都要補返
正如到交樓嗰陣升一個double 發展商都唔會追你個差價 因為簽左約 有合約精神
上唔到會真係total loss 其實好慘
到時又有堆一期苦主
其實好多人教落,如果咁辛苦先上到車,不如等一手投資客放盤放租,自己第一手入住,起馬住落知道好唔好,又唔長樓花期樓價會跌,住落好住啱自己先入市。
有關係 就係四個字:合約精神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞