飛揚一期 苦主負資產大哭訴 血本無歸面臨撻訂兼破產

1001 回覆
326 Like 22 Dislike
首期已經幾十萬
而家係額外再要拎多接近百萬

咁一開波你有百幾萬
一定唔係睇呢 d 閪盤囉
仲未撚明 ?
討論係咁嘅咩,發展商減價其實都係自損三千
你係咪唔知香港係由地產商揸旗政府都只係地產商既部門,確保佢地做既野係合法
係有關係
真係好撚多低能腦都未撚用就叫左唔合理先
未買過樓? 估價 成交價以較低者借錢架喎
呢排興調解 可唔可以試吓
智障 有病睇醫生啦柒頭
自己上網search下啦on9仔
因為簽左約同你600萬成交
你而家唔買 佢殺你訂

然後再搵下個買家, 點知只賣到500萬
咁佢咪比同你成交收少左100萬

即係係唔買搞到佢收少100萬
呢100萬就要你補返俾佢 合約係咁寫的
道理係咁既,不過發展商其實又點會想減價放 如果而家係

升市,佢地恨不得 一房500萬添,佢都要清貨

希望發展商會有啲方案協助一下一期,大家win win 就開心
飛揚隔離係見唔到十字路會,飛揚隔離應該係The Carmel 同公廁
點解買其他野無得嘈
呢點聽落唔係好公平,二期佢減幾多都得,變相對樓價有主導權,減完迫到你撻訂仲可以追你差價
層樓只要唔跌都可以換樓嘅
所以一口咬定話短炒就講唔過去

人地可能真係有住屋需要而買樓呢
唔通喺山邊扑野咩
所有地產佬都係借銀行錢起

銀行trust佢俾錢佢build
build完賣得出先有錢還
build完賣唔出就食自己 冇錢就破產

香港d樓價相對穩定貴,有一定成交,唔會搞唔掂

大陸就大把大頭鬼
求誠哥做財仔包借
補充:地係到,地盤佬係到,consultant係到,係差investor

如果其他地產佬有信心賣得出,可以再借再起賣俾d用家
咁樣就大家都好
見唔到有??? 反問引用條傻鳩呀
直頭係啦… 但呢度有好多智將話買家問題
又話買家冇做風險管理

班公屋小朋友 連咩叫風險管理都未撚識啦
今次發展商主動推低2成
咩鳩風險管理都唔會預計到

明白市道唔好 但發展商低2成出貨焗鳩1期買家真係極仆街

以後買長實有份發展嘅樓都要夠錢 full pay 先好買?
關小姐講到喊聽到我心痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞