飛揚一期 苦主負資產大哭訴 血本無歸面臨撻訂兼破產

1001 回覆
326 Like 22 Dislike
屌你老母你腦裝屎架?你層樓而家只值五百萬點借六百萬比你吖?咁都肯銀行汁粒啦…on9仔
建期風險龍巿時都日日講啦
計數唔預埋水位怪得邊個
一D都唔覺得佢地慘,賭博賭輸左唔值得可憐
簽左contract
跟番contract 價
無平
你同林兒簡直係連登淡淡雙妹嘜我要擁抱你哋,講我永遠都係淡友
香港人/華人就係賤種性格 講到好似被迫咁 根本呢d都係風險之一

同當年雷曼班垃圾廢老一樣 呢班人應該全部死清光
業主買個刻淨係會諗住10年後就1個開
無諗過樓價係會跌
政府唔降低按揭成數又會比人屌
後生仔儲唔到首期
所以公道講,乳后算有良心, 講到明12月尾(查實有留意開既,幢野真係已經有樣睇,成幢係到)唔似呢D垃圾飛揚一期都未起好就講定2期,簡建期真係冇撚計,預唔到咁多
所以成撚日講,買樓量力而為, 點撚樣都要有6-7成首期先好買
打錯,樓價既3-4成首期
樓價無止境咁升唔係好事, 升到絕望儲唔到首期, 後生不如hea做享受人生算

壓低樓價更多人上到車, 個個去哂供樓咁香港就穩定好多(起碼政府係咁諗)

點都要有班人犧牲, 呢兩三年上車嗰班唔好彩了
你中學畢業未
講黎講去咪又係成班友不自量力
如果冇錢咪去買舊樓, 再唔係咪儲下錢先
佢當銀行開善堂咁
銀行借錢點會多過抵押品價值

當自己係國企篤手指借錢咩
好想講一句,抵撚死
屌輸打贏要
倒轉升三成 你係咪攞返出嚟先
唔覺慘
買樓(花)不嬲有風險
借9成/用呼吸plan上車個槓桿咁大當零風險更加係無做好風險評估

倒轉頭佢一期賣平左, 二期加價係咪可以問一期買家追番?
呢啲咪就係輸打贏要
買得誠哥樓預左啦
d質素又差
提高價你可以覺得唔合理唔去買
抵撚死 炒狗
咁有咩用呢??為咗規避負資產
一律最高7按6按???
去番真中產十幾萬月入 想買個明明只佔月入1/3供款 1/4供款既單位 要儲40%首期
變相唔會令樓市回落
只係逼發展商越起越細
真正有需求既因為門欄太高
轉曬去租務市場或者龍床盤單位
一開波我已經講 #6
買得樓花就要take埋呢個risk
班垃圾炒家買現樓 或者即時起供已經冇呢個問題
佢就同你講咩已經租緊樓乜乜柒柒冇多餘錢
下下算到咁儘 槓桿最大化
你擺股市都係一樣結果

投資有風險
政府 發展商 有必要幫你9按包賺??
90後應該都有聽過浩劫灣
都係長實新地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞