飛揚一期 苦主負資產大哭訴 血本無歸面臨撻訂兼破產

1001 回覆
326 Like 22 Dislike
算撚數啦 銀行唔會執笠既
覺得份約唔合理可以唔簽
我自己買二手樓律師樓都刪左幾條條款 話保障我
我冇搵地產鋪拍開既律師樓 自己出去搵
賣家就係用一條龍介紹既

去返呢個case 點樣對住大發展商既法律團隊 執到份對買方有利既合約
咁唔合理你又簽
最好笑係條片入面條女講揾過立法會議員傳媒都冇人理佢。到依家佢都唔知呢幾年香港發生緊乜嘢事,活喺平衡時空中
新樓邊有得咁樣啫
你買就買 唔買就過主架啦
借財仔頂住先做到業主就改寫命運
早買早享受
最重要買個一刻威過,同親朋戚友同事講,我買到樓啦做業主啦,你地再唔買遲下又貴返。
飛人一期,跳樓潮成真
集團訴訟未
如果走數咪變銀主
要跌就唔係獨立屋苑事件啦
香港大亂左先啦,仲要新樓
係咪有幾個巴打買左
借9成買樓賭輸竟然有人撐
有人仲spin到發展商特登賣平害一期買家硬食

一期上年6月開賣果陣CCL幾多?
今日CCL幾多?

發展商跟市道開價有問題?
個市就係大半年跌左15%-20%
你借9成就係無防守力
呢個就係風險管理

如果個市升, 長實平賣, 咁就叫夾鳩啲業主啦
呢單野其實更加應該多 d 報導同壓力
希望可以改變新按保 保障買家可以上到會

唔係話要包佢賺呀
只係唔好再俾發展商可以用操縱個賣價而焗鳩買家破產

笑鳩一期買家 將來只會搞到他朝君體也相同
其實比唔到 2-3成都唔好買 有咩問題要撻訂 蝕都蝕死人
睇你要俾幾錢先做到按保
邊個肯同你short put 港樓
知佢會跌兩成,一開始梗係唔會買。
但香港樓價係只升不跌,所以9成借盡都要上。

仲有一年先上會,今年樓價最少升10%,出年點都上到會。

唔知做乜9,成個傻淡咁,係度抗議搞咁多野,好好享受下做業主好過啦
下點解要借到9成買樓又唔係低息
我當日買都比4成 還得輕輕鬆鬆
其實應該都上到會既, 不過樓價已經趺左
冇得咁講 俾到2-3成 到時插多啲 又講又要俾4-5成先好買咩
香港買樓有幾多人唔係借到盡 與其話俾到2-3成 不如話喺香港唔好買私樓好過
唔好撚成日淡軍淡軍咁撚白痴

係你地班 AA 狗日日有組織性加有目的性咁上黎日日出廢po

睇淡的人基本上係巿場同前景的自然反應,

唔需要組織同目的, 所以唔係軍
珍 有50倍槓桿都要借爆
準備爆升
就算今年樓價升到20% 都未到掃管笏
仲要周邊勁多新樓貨尾都未去晒
同意 明買明賣 自己又唔用個閪腦諗下樓花既風險
叫佢地即供 唔好等入伙估值 佢地又同你講交緊租
冇錢做即供借9成仲要洗到洗到儘
關人鳩事咩 點都係人既問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞