飛揚一期 苦主負資產大哭訴 血本無歸面臨撻訂兼破產

1001 回覆
326 Like 22 Dislike
希望佢會升同假設會升係兩回事
佢買可能有住屋需要

只要佢幾年後升職加薪負擔能力高左咪可以換樓囉 冇話一定要樓升先換得樓嘅

只要唔係負資產已經可以 冇話包賺
On9 揀即供上會咪無事嚕
無萬惡嘅美帝qe,班藍屍炒家又點可以數銀紙呀?
我唔知當初差價條款個歷史因由係咩
其實取消左佢咪得 甚或講明只豁免一手樓樓花/建期咪得
撻訂大拿拿真係倒錢落海 有幾多個會損人不利己 專登玩野撻訂?

不過依家個政府唔會咁做啦
兩房其實係好正常嘅生活環境,點解係香港就不切實際?
根源係以前政府起樓少,搞到D人焗買私樓
跳橋未
啲AA仲笑鳩大陸發展商
又唔幫個客做功課
個買家已經知慘架啦 又偏僻 又荒蕪
都係想向上流上車有個安樂窩搏樓換樓姐
依家衰撚左 守唔到佢發展成熟就煩上會

笑死人,唔夠錢抬上會銀行會理你?你當銀行開善堂? 連登仔
但發展商遲交樓,樓價咗業主賣唔到,發展商就唔使賠差價咩叫官商勾結
你開心就得架喇 我俾你笑下又有咩所謂 橫掂你唔係90後 我做廢老既時候 你已經係我前輩喇
買過新樓未
成份野簽幾十個名d條款有條寫左咩情況下遲交樓都無野好嘈
你又知我唔係90後
你係唔係打錯左
係一期買家比番發展商
負資產未?多謝誠哥
發展商攬炒有咩好處
飛揚個盤鳩唔值個口價 咪要砍價清
事實就係地產佬睇淡睇到仆街
旺角市中心商用地都無人搶
馬後炮梗係冇事啦
得1成首期買樓都叫做好風險管理
成班傻鳩廢淡公屋仔未買過樓出嚟笑鳩人

買得掃管笏
有幾多Saving都大約估到啦
你叫佢地預多2-3成錢做建期
姐係600萬樓
基本首期+印花稅+律師雜費都80萬
你叫佢預多2-3成錢,呢度120-180萬
如果手頭上有200-260萬cash會唔撚會買掃管笏呀
班廢淡連掃管笏都買唔起係度笑人
講到人地買樓花就要預定2-3成錢去輸咁
戇鳩到一個點
計到盡諗住上到會
槓桿十倍都唔做風險管理怪邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞