「J故台」《去一次exchange,令我變成一個壞咗嘅人》

695 回覆
221 Like 5 Dislike
我又想聽層主故事
廿歲仔 條女仲要啱啱識 仲唔執多幾劑咩
呀臣:我又唔係靚仔 又唔係有錢 真係有咁大隻蛤乸隨街跳?會有條女送上門咁益我?唔係捉我黃腳雞係咩!
性慾>理智係必定㗎喇

唔通同條女講 Sorry呀 我驚你有病 都係唔奶喇
唔係個個人可以一日三次㗎
「還笑,都怪你呀」

Rachel望住我好似打完個大乞嗤之後成面鼻涕嘅樣忍唔住笑咗岀嚟,我即刻係床頭櫃上拎張紙巾抹一抹自己塊面。

「哎唷,還不是因為你嗎?」Rachel反駁。

我清理完自己塊面之後,去咗餐枱到飲咗啖水浪一浪個口。行返去床邊嘅時候,見到已經熟哂架步嘅Rachel準備好一個condom,細心咁套落我嘅下體,然後自己乖乖咁攤係床上邊,張開雙腳,背向天花。

雖然我唔係咁鐘意睇唔到佢個樣同對波嘅體位,但既然佢都已經準備就緒,咁我冇理由因為一己私慾叫佢再郁㗎,而且我知道好多女仔都特別鍾情於呢個pose。

因為男性陰莖係微微向上彎曲,所以咁樣後入會特別爽?實際原因我都唔太清楚,但我知道唔少女仔係會覺得咁樣係特別舒服。

我爬到上Rachel屎忽嘅位置,將佢嘅盤骨微微抖起,製造一D空間俾我嘅陰莖進入,之後佢嘅身體又重新緊貼住床鋪,然後將雙腳夾埋。

呢個體位另一個好處同時亦都係佢嘅壞處,就係唔知係咪因為雙腳夾埋咗,定因為咁樣攤係到會令到可以進岀嘅空間大大收窄,係咁嘅情況之下,西隧都即刻變咗針窿呀。

我完全感受到Rachel嘅肉體緊緊咁包住我嘅陰莖,雖然佢嘅陰道已經處於非常濕滑嘅狀態,但每一次嘅岀入都比平時困難得多。咁樣對我嘅下肢神經帶嚟更深層嘅刺激,壞處就係對我嘅忍耐力都係一個更大嘅挑戰。

「嗯!好舒服呀!」

聽住Rachel比平時更激情嘅叫聲,雙手比平時更用力咁捉實枕頭,雙腳嘅肌肉亦都已經拉扯到肉眼可以見到嘅程度,我知道我絕對唔可以停落嚟。

好彩而家只係啱啱開始,所以我仲有一定程度嘅堅持,而Rachel亦都睇唔到我嘅樣。於是我將雙手㩒住佢嘅下盤,合上雙眼,逐漸加快我移動嘅頻率。

「呀!呀!不要停呀!」

係呢個體位下,Rachel嘅陰道就好似裝咗橡筋咁樣,令每一下嘅抽與插都好似一個開發新人嘅過程。我唯有咬緊牙關堅持落去,盡我所能回應佢嘅要求。

直到我嘅忍耐力去到臨界點,我真係唔想第一個體位就派報紙,於是就開始減慢運動嘅頻率。睇住佢慢慢放鬆嘅四肢,凌厲嘅叫聲轉變為急促嘅氣喘,我將俾佢夾緊嘅肢體慢慢從Rachel體內抽岀。

我趁機偷取一點嘅空閑,跪係佢身後回一回氣。原本我以為佢好快就會有下一步嘅舉動,但Rachel仍然係郁都唔郁咁咁攤係床上。我從後又一次望住佢開開合合嘅陰唇之中流岀一D嘅陰液,我知道我嘅表現應該都唔太差嘅。

係我抖夠之後,我將仍然維持攤屍狀態嘅Rachel九十度翻側,然後將佢嘅右腳放到我嘅膊頭之上,張開佢嘅胯下,重新製造一個俾我進入嘅大門。

換咗呢個體位之後,Rachel嘅下體終於回復正常,唔再好似頭先裝咗橡筋咁狹窄,有返一D空位俾我自由岀入。

同頭先係門口隔嚟幅牆一樣,我打側咁望住Rachel俾兩條黑色嘅繩束縛住又不停搖曳嘅雙乳,望住佢肉緊而又享受嘅表情,望住被佢揸到皺哂嘅枕頭套,我今次終於可以盡情咁大大力撞擊佢嘅胯下,發岀一下又一下清脆嘅啪聲。

由被人夾實夾到爆嘅快感同可以岀盡全力抽插嘅征服感,只可以講兩個體位都係唔同嘅享受。

每一下我哋胯下撞擊嘅聲音都伴隨住床架同Rachel嘅叫喊聲。同樣地我相信呢張床都只會係Ikea嘅產品,但呢刻嘅我已經理會唔到咁多,只可以最大幅度同速度咁提高下盤,然後又用盡全力咁進入Rachel體內嘅深處。

「呀!嗯!嗯…」

直到唔知第幾下啪聲之後,我抽岀陰莖,然後攤落Rachel身邊嘅床上,同佢一齊係枕頭之上側望對方。

Rachel慢慢向我嘅方向靠近,嘴貼上我嘅嘴,雙手放到我嘅頸後慢慢將成個人轉移到我嘅上方。坐直之後,伸手去捉住我嘅私處,又一次將我哋嘅身體重新接合。

係呢個女方主導嘅姿勢下,Rachel又一次展示佢下盤嘅運動能力。佢用盡最大幅度同速度,一時上下,一時前後咁郁動自己下身。我除咗乖乖哋攤係到享受佢帶嚟嘅感官刺激之外,又再一次欣賞佢嗰對百看不厭,被我哋下肢撞擊而帶動,不停上下搖曳嘅E級雙乳。
Rachel慢慢停落嚟之後,將原本跪係床上嘅雙腳拎起,兩邊膝頭向外,形成兩個直角咁撐起自己成個人。隨住佢開始上下移動,我睇住自己嘅下肢不停消失又重新岀現係自己嘅眼前,condom上嘅潤滑劑同Rachel嘅體液混為一體,形成係套上一層顯而易見嘅透明黏液。

我嘅身體重重複複又重複咁俾Rachel嘅胯下吞噬又回吐,佢開始進入忘我嘅境界,將頻率進一步提升。我望住佢嘅心口被自己放係我盤骨上借力嘅雙手夾實,加上下肢感官神經嘅刺激,我知道我好快就會把持唔住。

時間亦都差唔多,我知道呢場幾億個參賽者嘅游水比賽已經係無可避免,我只可以憑住自己嘅意志力盡量延遲開賽嘅時間,為雙方帶嚟長久一D嘅快感。

「呀!呀!呀!」

Rachel已經用盡全身嘅力氣去連番攻擊我嘅下盤,無論係分貝定係頻率,啪啪嘅聲響亦都已經再一次到達頂峰。

「Take you mark, 嗶!」

一聲令下,幾億嘅泳手即時一躍而岀。當然佢哋好快就會發現自己已經被重重包圍,根本無路可走。

係我暢快地釋放自己之後,眼見Rachel仍然係未停低,於是我伸手去抖一抖佢嘅大髀,示意叫佢唔好再坐落嚟喇。

點止Rachel完全唔理會我嘅提示,繼續佢腳上嘅動作。望住佢面上忘我嘅表情,睇得岀佢完全係沉醉係自己嘅世界之中。

我開始覺得唔對路喇,需知道射完精之後嘅安全套係咁強烈嘅磨擦之下係會好容易穿嘅,而且泳手們亦會慢慢流落我嘅陰毛,再係安全套嘅外邊接觸Rachel嘅生殖器官。

我唔想咁快做爸爸呀!更加唔會係Rachel個仔嘅爸爸!

係我進入聖人mode之後,開始擔心呢樣野嘅時候,Rachel終於都玩夠,或者可能係郁到攰得滯,開始停落嚟。我馬上捉實安全套嘅底部,將一眾參賽者從Rachel嘅體內移除。

「你呀!想當媽媽了嗎?怎樣也不停下來!」我拍一拍呢一刻攤係我身上嘅Rachel講。

「剛剛太舒服了,停不下來。」Rachel抬起頭望住我睥實佢嘅樣。

「那有這麼容易呀,這樣也中的話,只可以說是上天安排的禮物。」Rachel搣一搣目無表情,仍然係用雙眼「𥇣」住佢嘅我。

「安你的命呀,我才不要這樣的禮物。」

雖然我知機會好細,但都可免則免呀嗎。我背住Charlie搞D咁嘅野已經好仆街㗎喇,如果有埋個仔,我真係切腹都搞唔撚掂呀。

完事之後,我哋終於可以真係瞓覺,Rachel就係咁成為咗第一個係我澳洲嘅屋企過夜嘅人。

10:42
9月30日
Line: 凱詠傳送你一個新訊息

第二朝我瞓醒嘅時候,一如既往咁同Charlie講咗聲早晨。聽到Rachel已經起咗身係廁所梳洗緊,我就打開Line,睇下凱詠send俾我嘅message。

「上飛機囉~」

估唔到佢竟然會send張自拍俾我,由初初冷冷淡淡嘅佢,慢慢變到會主動開話題,而家仲會同我報告行蹤,又要send埋相俾我,呢個女人真係好難捉摸。

我望住坐係飛機櫈上,著住深色花花裙嘅佢,可能因為搭早機嘅關係,並冇好似Tinder profile上嘅相咁化好哂妝。只係一副純樸清新嘅容貌,五官仍然非常標緻,同我想像中嘅佢有住截然不同嘅感覺。

「我剛起床了 你到了沒有?」

我放低電話之後,見到Rachel已經換好哂衫化埋妝咁係廁所岀嚟,我仲係床上矇下矇下咁嘅樣。

「醒來了?」
「嗯!」我點一點頭回應。

「你吃早餐嗎?」我續問。
「也可以,還有一點時間。那你先去梳洗一下吧!」

於是,我就離開張床去廁所刷牙洗面。岀返嚟之後,望住坐係床邊嘅Rachel,睇到佢面上嘅表情,我大概都估到佢想做乜㗎喇。

「不是吃早餐嗎?」我行到Rachel嘅前面講。
「是呀,現在就要吃了。」

話口未完,Rachel已經將我攬實,又用一個茄輪同我展開序幕。

講真,一晚搞三次,細佬第二日都真係有D隱隱作痛。最後我同Rachel完事之後,都真係去咗食早餐,跟住佢就去咗忙佢嘅事喇,但我點都估唔到,朝早個次已經係我哋嘅最後一次。

或者佢係一早預計好,所以先留係我屋企瞓,又準備咗咁多野,打算同我盡情咁過呢一晚?
Live 左
多謝支持 聽日繼續
好彩條臭雞只係純粹集郵
啱啱發現呢個故
一口氣追哂
嗰日嘅晏晝,我係Instagram見到Rachel post咗個story,係佢去機場接一個男仔機。原來佢所講嘅有野做,就係指呢件事。

雖然我從來都冇見過呢個男仔係佢嘅ig上岀現,但之後嗰兩個禮拜Rachel大部分嘅story都係同呢個男仔係澳洲周圍去玩嘅相,而且佢哋都頗為親密。好明顯呢個就係佢嘅男朋友,特登嚟到澳洲探佢,就好似Charlie兩個月之後會做嘅事咁。

原來佢先至係幕後玩家,等我初初仲驚佢會以為我哋一齊咗,擔心唔知點同佢交代。或者我而家要擔心嘅係如果Charlie知道咗,我要點同佢交代至真。

至於Rachel男朋友走咗之後,我哋兩個不道德嘅人點解又冇再做不道德嘅事?你睇埋落去就知跟住嗰兩個禮拜發生咗咩事。

係Rachel呢個不速之客匆匆咁闖入我嘅生活,又匆匆咁離開之後,成件事只係維持咗一個禮拜左右,我嘅生活又回復原狀。每日同Charlie WhatsApp交代下近況,間唔中FaceTime下,佢又會問我有冇曳曳呀,我又如常咁擘大眼講大話,都係傾下D一般情侶LongD會傾嘅野。

至於凱詠,佢開始越嚟越投入我哋嘅對話之中,經常會同我分享佢生活嘅瑣碎事,又間唔時會send下自拍俾我。原本見到初初嘅佢咁冷淡,我哋又身處於兩個唔同嘅城市,唔好話識佢同佢做朋友甚至更踩界嘅野呀,我連見都冇諗過會有機會見到佢嘅真人。

22:39
10月3日

「剛回到家 好累唷」
「早點洗澡休息吧 明天還要上班」
「你都在做甚麼呀?」
「在訂機票」

「訂機票?要去那裏?」凱詠問。
「我香港的朋友幾天後會來探我 然後我會帶他到Melbourne玩呀 他從那裏乘飛機回香港 所以我要自己訂機票回Sydney呀」

「所以你會來Melbourne?」
「對呀 所以我就在想甚麼時候回來好了 就看要不要一個人多待幾天」

「就看你有沒有空帶我到處去Melbourne玩呀」身痕嘅我又嘗試做岀對Charlie唔住嘅事。

「是那幾天?」
「我們10號會到 他13號回香港 我就可以多待兩三天 看你會唔會想跟我見個面囉」

「好呀 我14 15日放假 可以帶你去玩呀」
「真的?我還怕你不想跟我見面了」
「為甚麼會這樣想?」
「就…可能你會擔心吧 跟一個陌生的男生見面」

「難道你會吃了我嗎?」
「那又不會 好吧 我訂了16日早上的機票回來」
「好呀 那兩個星期後見囉」
「我就等你帶我去玩」
「哈哈 其實Melbourne也沒甚麼特別好玩的地方吧」

如是者,我一個禮拜前諗都冇諗過會發生嘅事,竟然可以成真。而我更加冇諗過十日之後,我會做岀一D比我過去呢一個禮拜所做咁十惡不赦更十惡不赦嘅錯事。

我同呀樂講咗我同凱詠嘅事,因為佢就係嚟探我嘅人,而佢一貫佢豬朋狗友嘅作風,唔單止冇點返條正路我行,仲推多我幾下跌落呢個萬劫不復嘅深淵。

至於Charlie,我同佢交代咗呀樂下個禮拜會嚟探我,我哋仲會周圍去玩嘅事。因為佢都識呀樂嘅緣故,所以佢都冇咩特別懷疑。

各位女士們,要知道最清楚你哋另一半係一個咩人,掌握佢哋最多秘密嘅,可能就係係佢身邊你覺得信得過嘅兄弟。因為所有佢唔見得光,唔同得你講嘅野,都會講哂俾佢身邊嘅朋友聽。

其實可能女人都係咁㗎,希望唔會有人睇到呢到走去盤問佢哋另一半身邊嘅人。不過如果你行得正企得正嘅話,都冇咩好驚嘅。

11:26
10月8日

「對了 你有在用instagram嗎?」

仆街,我一直都冇問過凱詠攞任何佢社交媒體嘅contact,因為我嘅instagram上,全部都係我同Charlie嘅蹤跡。

「食屎喇,點算呀?」我將電話遞向已經嚟到嘅呀樂講。

「冇理由同佢講冇㗎?呢個年代會有人冇用instagram㗎咩?」我續道。
「屌,岀得嚟行,有兩個Ig係基本喇。」呀樂好自豪咁講。

呀樂一直都有兩個instagram account,一個同我一樣入邊全部都係佢同佢女朋友嘅相,另一個當然係乾乾淨淨,更加唔會俾佢女朋友知道有呢個account嘅存在。

有咩用就留俾你哋自己諗喇。
好快又到下一個女主角
多謝支持
LM 今日仲有冇文
「會唔會好狗咁呀?等陣俾人發現咪大碌?」我回應。
「咁你俾你而家呢個佢囉。」
「咁又唔好…」

「原本有在用 但早前換電話以後忘記了密碼就一直不能登入」
「其實早就應該再開一個 但就一直懶去做 現在我再開一個吧 然後再加你」

我係鍵盤上輸入我同凱詠講嘅第一個大話。

「好的」

估唔到呢個咁荒謬嘅藉口咁樣又過到骨,我即刻又用澳洲嘅電話號碼開咗一個新嘅Instagram account。Follow咗幾十個比較friend嘅friend,希望令呢個假嘅account睇落冇咁假。

「咪話我唔教精你呀,新account記住block咗你條女先,唔係等陣Instagram recommend咗你呢個account俾佢follow,你水洗都唔清呀。」

我嘅目光從電話轉移到呀樂身上,對於佢諗到咁周到,我顯得有D 恍然大悟,因為我從來都冇諗過呢樣野。於是,我又馬上係新嘅account block咗Charlie,廢時將來露岀D咩馬腳。

「喂係喎,呀Y(凱詠Tinder嘅名,呀樂亦都用Y嚟稱呼佢)嘅Instagram係咩呀?等我都follow先。」

「大佬呀,你唔好咁痴線喇。我連見都未見過佢就有個friend follow佢。」
「你估你兩個會走得甩咩,走一轉Melbourne,分分鐘仔都生埋喇,follow定差唔多㗎喇。」

如是者,凱詠嘅instagram又多咗兩個港男followers。我亦都將同佢所有嘅聯絡方式都用澳洲嘅電話登記,萬一將來發生D咩事,只要我換返香港嘅電話就可以一了百了,唔會有任何手尾跟。

呀樂嚟咗之後,我開始覆得少咗Charlie,呢幾日亦都冇同佢FaceTime,希望等佢習慣一下,到時唔會起疑心。而佢可能都知我去咗玩,加上對我嘅信任,所以都冇特別催我覆佢嘅WhatsApp ,或者扭計話要FaceTime。

所有野都係我嘅控制之中,跟住我嘅計劃發展。

19:43
10月9日

「你想要去看十二門徒石嗎?」
「可以呀 但要怎麼去?」
「這裏有一些local tour可以參加 你看一下有沒有興趣」

凱詠send咗一條link俾我,係一間公司搞嘅day trip,包來回Melbourne市中心嘅旅游巴,帶你去十二門徒石個頭睇下玩下咁樣。

「好呀 好像蠻有趣的」

其實我都有D擔心,始終我同佢都仲未見過面。萬一事情唔係我想像中咁,但我哋又book好哂野,咪焗住要去?不過人哋誠意拳拳又做哂資料搜集,一時三刻我都唔好意思拒絕。

「好吧 那我先付錢 訂14日的好嗎?」
「好呀 我跟你見面後再付錢給你可以嗎?」
「當然可以 都不急」

好快我同呀樂就去到Melbourne,我同佢做咗D咩相信冇咩人想知,佢係13號晏晝去咗機場之後,就得返我一個人係呢個城市。

16:19
10月13日
沒有新的通知

「Hello 你今晚有空嗎?」
「下班以後可以」
「我朋友剛去機場了 現在就只剩下我一人 就看你會不會跟我食個晚飯呀」

「都可以 但你要等我下班喲」
「甚麼時候?」
「八點」
「好吧 你send你上班的地方給我 我8點來接你好嗎?」
「Okay!」

我同凱詠第一次嘅約會就係咁誕生。

我馬上返到酒店沖個涼,將成日所岀過嘅汗水洗走,然後換件成個喼最是正嘅衫,gel返個頭,噴小小香水,務求俾一個最好嘅第一印象凱詠。

我早咗幾分鐘嚟到佢返工嘅地方岀邊,係一間賣香水嘅鋪頭。我一直企係對面街,嘗試裝下間鋪入邊有邊個同凱詠類似嘅身影,但呢一刻入邊全部都係鬼妹嚟。

20:04
10月13日
沒有新的通知

我望住間鋪開始熄燈,閂門落閘。幾個員工係入邊岀嚟之後,互相道別,然後就各走各路。剩低一個著住一件卡奇色大褸,下身佩上黑絲嘅女仔企係原地。
凱詠係咪嗰個台妹?
冇錯呀巴打
呢位外型討好嘅女士向左右兩邊望一望,然後就開始dup低頭㩒電話,佢呢個舉動令我知道佢就係我要搵嘅人喇。

我踏岀腳步開始橫過馬路,向住我相信係凱詠嘅人行過去。佢感覺到有人向自己逐漸逼近,就抬起頭望住我呢個接近佢嘅人。

「Hello,你是凱詠嗎?」我腼腆咁遞起手同眼前呢個女仔打招呼。

「Hi,你是呀臣對吧?」

望住微微笑嘅佢,令原本唔相信Tinder上會有真人靚過相嘅嘅我都不得不相信喇。

凱詠有一頭烏黑嘅直長髮,畫上眼線令佢本身水汪汪嘅大眼睛顯得更加明艷動人。當佢唔笑嘅時候,紅卜卜而又帶點厚度嘅雙唇為佢帶嚟一份型格,但當佢笑起上嚟又十分甜美。

雖然眼前呢位女士比我大幾年,但從佢嘅外表完全唔會睇得岀,反而多咗幾分女人嘅韻味。黑絲包住嘅長腿亦都將佢高佻嘅身形表露無遺,我行埋去之後估計佢大約都有168至170cm。

「對,你好呀!」
「我們先去食飯好嗎?」凱詠問。
「好呀,有甚麼餐廳推薦嗎?」

「那邊有一家食韓國菜的你ok嗎?」
「可以呀。」
「那這邊走吧!」凱詠向我揮一揮手指示一下方向。

「凱詠凱詠…」

係途中,我開始喃喃自語,用普通話讀起凱詠嘅名。

「呀!你是因為叫凱詠所以在Tinder上才叫呀Y的吧?」我恍然大悟,忽然諗起Y呢個稱號嘅由來。

「對呀,不然你以為了?」
「因為我一直都是用廣東話去唸你的名字,所以我一直都不知道Y就是詠。我就以為你不想讓人家知道你的名字就隨便說是Y,直到剛剛我叫你了我才發現。」

「傻瓜!那用廣東話我的名字怎麼唸?」

「凱詠」
「開運?」
「凱!詠!」
「開!雲!」

「唉,都差不多了。」我笑一笑回應佢唔咸唔淡嘅廣東話。

「對了,我的普通話會很難聽嗎?」我追問。
「不會呀,你算是說得還不錯了吧。」
「口音不會太重嗎?」
「聽得懂就好囉,而且你的口音也挺有趣的。」凱詠一邊笑一邊講。

原來D人話台妹覺得我哋講普通話嘅口音好得意呢樣野係真㗎,估唔到唔熟悉佢哋嘅語言反而會成為我嘅個人優點同特色。

「你現在working holiday都是在做甚麼的?」我哋係餐廳坐低之後,我繼續搵D話題講下。

「就是Sales呀,在剛剛那個店賣香水。」
「Working holiday不是都是採草莓,揑牛奶那些嗎?還有這些這麼商業化的工作嗎?」

「也不是全都是那些,你也可以去選的。」
「那你的英文不是很好嗎?要用英文去推銷別人?」

「也沒有了,就來到以後才慢慢變流利一點。他們都把中國的客人全推給我負責。」
「哦,也是,應該很多吧。」

「超級多,而且他們都很沒禮貌,就經常問會不會有禮品送,沒有就一直問一直問或者直接黑臉。」
「都…很合理呀,很他們。」
「其實是有一些小禮物可以送的,但我都只會送給友善的人客。」

我嘅直覺話我知凱詠同Phoebe應該都唔會係同一類人,於是D野食嚟到之後,我都好小心咁將一人份量影俾Charlie睇嘅同時唔俾凱詠睇到我電話嘅wallpaper。

我開始踏上呢個呃哂兩邊嘅不歸路。

食完野之後,時間都唔算話係太晏,於是凱詠就提出帶我去佢平時同同事會去消遣嘅酒吧飲杯野。

大家都知溝女嚟講,冇咩好得過將酒精加入。因為佢會幫你將平時唔敢講唔敢做嘅野,通通都表達哂岀嚟。

係酒吧嘈吵同昏暗嘅環境之下,加上酒精嘅影響,我哋嘅距離逐漸收細,身體接觸逐漸變多。凱詠開始會搭下我嘅膊頭,篤下我嘅面,而我又會哄埋佢嘅身邊同佢咬下耳仔。

「好了,我們明天還要一早去看十二門徒石,不要太晚回去囉。」

大家都飲過幾杯之後,凱詠就提岀要離開。雖然我仲係清醒,知道自己係邊做緊D咩,但都開始有少少天旋地轉,而凱詠起身之後,更加係腳步不穩,行路行到左搖右擺。

我哋離開酒吧之後,我就捉住佢嘅前臂同佢一齊行,廢時佢撞到其他途人甚至衝咗岀馬路。凱詠一下順勢俾我拉住佢嘅力就跌入我嘅懷中,捱住我嘅膊頭向前行。

「喂!你還好嗎?要不我先送你回家吧?」我伸手攬住佢另一邊膊頭搖一搖佢問。

「不用!我沒事了,明天還要早起,我自己回去就可以了。」
「你這樣我怎能放心讓你自己一個回去了?」
「我沒事了,你看我還能走直線的。」

凱詠話口未完,就一個箭步向前衝,證明俾我睇佢仍然係清醒嘅。我再三堅持要送佢返屋企,如果佢係因為同我飲完野而有咩事,我呢世都唔安落。

「不用不用,你要繞一個大圈才可以回酒店,一點都不方便,我真的沒事!」

「如果你不讓我送的話那你跟我回去好了。」

我唔知點解夠膽講咗呢句野,或者我諗住大下佢,或者我諗住佢唔會俾我大到,或者佢飲醉咗之後最需要提防嘅就係我。
「我才不要!」凱詠帶少少嘻皮笑臉,令我感覺佢又唔算太反感咁講。

「那你讓我送你呀,不然我不放心的。」
「我真的沒事!我回去會告訴你的,好嗎?」
「一點也不好!我就會一直跟著你的!」
「不要!」

佢帶住幾分醉意,係街上矇起雙眼向我大叫。嗰一刻,有少少發酒癲,失失地控嘅凱詠又幾可愛,幾吸引人。

「那你跟我回去,你只有這兩個選擇!」我重新提出呢個過份嘅提議。

「好了!你比我媽還要囉唆,就跟你回去可以了吧?」

聽到凱詠嘅答覆,霎時之間我又呆咗一呆,俾唔到反應佢。因為我冇諗過佢竟然會肯跟我返去,我腦海之中又忽然諗咗好多我唔應該諗嘅野。

「那…走吧。」我拖住凱詠嘅前臂向住返我酒店嘅方向行。

行咗幾步之後,佢又突然唔郁,企係原地。

「又怎麼了?」我回頭望向身後嘅佢問。
「還是不行,我甚麼都沒有帶,又沒有衣服,又要卸妝的。明天怎麼可以帶你去看十二門徒石呢?」

屌呀?去到呢個位你仲同我講十二門徒?我話之佢如來佛祖企係我面前喇。

「那你讓我送你吧。」

我當然唔會照直講岀口,仍然扮晒君子咁廢時嚇親凱詠。

「不可以!你明天也要早起!我自己真的可以了,你看?」佢拍一拍自己兩邊臉頰,然後擘大眼望住我講。

「好吧,我沒事!你也早點回去了,明天見!」

凱詠趁住我反駁唔到佢嘅呢個空檔,將我推向我要行嘅方向,然後同我分道揚鑣。我亦都知道無論我再點樣堅持落去佢都係唔會讓步,所以最後我哋都只有各自行各自嘅路。

00:42
10月14日

「我回到家囉」
「我也剛回到酒店了!」
「好吧 那早點睡 明天8點在上旅遊巴的地方見吧」
「ok 晚安」
「晚安嚕~」

00:45
10月14日
WhatsApp: Charlie B傳送你一個新訊息

「呀樂走咗喇?」
「係呀 晏晝已經去咗機場喇」
「咁你淨低嗰兩日有乜做?」
「我聽日報咗個day tour去睇十二門徒石 後日就係city centre fing下Hea下睇下有咩買囉」

「你一個人去?」
「唔係點呀?你都冇興趣睇呢D㗎喇」
「呢個都真 你影幾張相俾我睇下就得㗎喇」

「好喇 我沖涼瞓覺先喇 聽日仲要一早上旅遊巴」
「Ok enjoy your trip Goodnight b」
「Goodnight」

經過呢兩個月嘅洗禮,呃Charlie已經變成一件好理所當然嘅事,我開始練成到講大話都唔需要點思考,好自然好流暢就講咗岀嚟,仲幾理直氣壯添。

第二朝,我一早起身gel好頭噴哂香水,同琴日一樣務求以最fit嘅狀態見凱詠。除此之外,我亦都提早一D去便利店買定水,去M記買定兩個早餐,俾我同凱詠係車上充飢之用。

我對上一次準備咁充足同Charlie去街係幾時?我都唔記得喇,可能一齊之後頭三個月都仲會嘅。

人就係咁犯賤㗎喇,時間越耐越唔識得去珍惜,更加唔會花心機去𠱁去照顧對方,展示一下自己細心嘅一面,因為已經將對方嘅陪伴當成必然。掉轉嚟睇,一日未得到手嘅,你一日都唔會俾最真實嘅自己對方認識。
男主角食女果然有一手
咁點解大陸妹無再一齊玩
唔係邊有故事俾大家睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞