「J故台」《去一次exchange,令我變成一個壞咗嘅人》

695 回覆
221 Like 5 Dislike
留明睇吓個仆街仔幾時會俾班女女發現
文呢樓豬
Sorry 呢排真係太忙 又遲咗

但我會盡力keep住每日岀文㗎!
相信唔少人等緊
由樓主上個post開始追到嚟呢到 呢兩個故算唔算係演繹咗咩叫 殺人放火金腰帶 修橋補路無屍骸

忠忠直直乖乖地嘅男仔就要俾女玩 講大話偷食嘅fuckboy player就可以做幸福賓周

呢個世界真係冇乜公義

樓主係咪想點醒世人 叫大家唔好做好人
又唔好咁講 大家get到咩咪咩囉
今晚仲有冇?
想佢男豬仆街
呢鋪阿臣真係燒賓周都唔掂啦
咁呀木都有vicky嘅
打緊

轉頭會再岀!
等睇呀臣仆街圍爐區
呢個真!

睇埋落去先知呢個世界有冇公義
冇事嘅,只要你夠厚面皮,冇野係解決唔到㗎!

「對呀 這個就是我之前跟你說已經登入不了的那個 為甚麼你會找到得?」
「是IG跟我推薦的」

屌,梗係呀樂follow咗佢所以instagram會將我呢個account suggest俾凱詠喇,我哋只有呀樂呢個mutual friend炸嗎。

「我也很久未登入這個account了」
「真的嗎?」
「當然了 騙你幹嗎?」

眼見電話另一邊嘅凱詠冇再追問落去,我都不以為意,以為純粹可能佢有D野做緊啫。係車上嘅我又重新進入思考mode,不停係到諗冇解決辦法嘅問題。

正當我以為自己大步檻過,咁都呃得到佢嘅時候,我嘅思緒又俾電話嘅震動打斷咗。

23:25
10月14日
Line: 凱詠傳送你一個新訊息

「你不會是有女朋友的人吧?」

見到呢個message嘅我爭D係車上邊跌咗半舊屎岀嚟,當堂嚇到成個人醒哂。

「當然不是了 為甚麼會這樣說?」
「我也不知道 香港的男生好像都比較花心」
「所以以前曾經有香港的男生騙你嗎?」
「對」

「寶寶 你可不可以不要是這一種人?」凱詠續道。

「我當然不是了 怎麼會騙我的凱詠了」
「好吧 那你可以跟我保證以後都不會騙我嗎?」
「我保證!」

我保證我會。

「如果有一天我發現的話 我一定會很傷心 你不會想看到傷心的我吧?」
「當然了 我怎麼捨得讓你傷心呢」
「那你就不要騙我!」
「一定不會!」

原本我以為自己死緊㗎喇,估唔到咁樣講幾句花言巧語又咁容易氹得返佢。凱詠好快就好似冇咗件事咁,一D懷疑都冇,乖乖地做返我嘅女朋友。

我哋第一日拍拖就遇上感情危機,但咁樣又俾我渡過咗。

由今日開始,我往後每一次同另一半分享自己做緊D咩,報告我嘅行蹤嘅時候,都要分別係WhatsApp同Line各自做一次。

我返到酒店之後,分別同Charlie同凱詠講咗一聲,然後就開始同我「第三個情人」—呀樂展開對話。

「屌你仆街仔 爭D俾你累撚死呀」
「??」
「你follow咗呀Y搞到ig向佢suggest我嘅真account呀」

我將我頭先同凱詠嘅對話cap俾呀樂睇。

「Shit!千算萬算算漏咗呢樣添 咁而家點呀?」
「冇野 仲俾我兜到 但頭先真係爭D瀨屎」

「而家點部署呀?我從來都冇諗過我會同一時間有兩條女㗎 至少唔係快到咁呀…」我續道。

「你都冇得揀㗎喇 都洗濕咗個頭囉」
「但咁樣好似好仆街咁喎 我每次好理直氣壯咁呃佢哋嘅時候 其實內心都好內疚…」

「咁你開唔開心呀?」
「開心 點會唔開心呀」
「咁佢哋開唔開心呀?」
「而家唔知咪開心囉…」

「咁咪係囉 就算你而家同佢哋坦白 佢哋都係會唔開心㗎喇 咁點解唔大家一齊開心落去?你手腳乾淨D 唔好穿煲 其實可以三個人都開心㗎喎 只要你冇令任何人唔開心 你就唔係衰人喇」

「你真係損友嚟…」
「咁你而家同呀Y講其實你一直都有女朋友 唔可以同佢一齊囉」
「咁又唔好…」

「咁你一係同Charlie講喇 你識咗個好索嘅台妹要飛佢喇 咁囉」
「咪玩喇 師兄」
「咁咪係囉」

聽住呀樂嘅說話,我明知係歪理嚟,但我又反駁唔到喎。

唔知大家有冇睇過HBO嘅Chernobyl,入邊有句說話「Every lie we tell incurs a debt to the truth. Sooner or later, that debt is paid.」

講大話就好似借貴利咁,你每講一次就起一次釘,大話冚大話就好似數冚數咁,遲早都係有一日要還,拖得越耐就越甘。
冇可能噉都唔穿煲
基本上一定穿,不過ig扮少用其實唔難嘅
首先post哩啲本身都唔會成日出,然後hide story就已經呃到八成
異地唔難啦
真心唔難啦 只要一日正身唔好比台妹加到
分身唔好比港女加到就冇野 最安全有埋第二部電話
可能我係文中表達得唔清楚 係到解釋下先

凱詠係搵到呀臣真嘅account 但呀臣嘅真IG係private嘅 所以嗰張cap圖只係寫住this account is private 凱詠係乜都睇唔到㗎

之後呀臣話自己已經登入唔到呢個IG 所以好順理成章亦都唔會俾凱詠follow到 去到呢到暫時係仲呃得住兩邊㗎
豬隊友呀
個豬隊友本身都已經有分身IG
點解會用個正身account 去follow 架
佢兩個IG都有follow呀臣㗎 分身都要整到好似真咁 係冇follow佢條女啫
Sorry

臣哥太多女 我都亂咗

Rachel先啱
咁豬隊友自己都隨時有殺生之禍
豬隊友自己條女睇男主IG咪起到出黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞