[D384-] 抗俄衛國 154: 俄羅斯炮灰無聞, 烏克蘭英雄挽歌

1001 回覆
32 Like 7 Dislike
教子

打錯,自
英國都要測試emergency message in mobile
3戰味濃
彈藥點會空
支援烏克蘭都冇用過美軍庫存
100年後,死哂d女,無人理架啦
但一定有人提.
二戰俄軍喺德國既暴行,今日仲有人提
大部份援助都係用 Presidential Drawdown Authority 直接由國防部庫存攞
https://www.state.gov/use-of-presidential-drawdown-authority-for-military-assistance-for-ukraine/
所以有時真係抵比人話某啲cctoy=小粉紅,只係差在立場相反

大佬呀重點係日軍設立左「慰安婦」呢種制度,並且係佢地既控制區實施慰安婦制度。
出賣同胞既韓奸充其量係個幫兇,但歸根究底係出於日軍既指令。

佢果啲講法堪比小粉紅話
「蘇芬戰爭中,明明是烏克蘭+高加索地區的士兵來主力進攻芬蘭,現在的芬蘭卻仇視俄羅斯」一樣On9
香港或者係,但外國人係追9世。

一日加害者及其後人/繼承者唔承認錯誤,一日受害方及其後代都會追究到底。

布拉格之春,卡𨑳慘案,因為前蘇聯走佐數,到宜家d人都追究俄羅斯相關責任。
I'm ready
呢單嘢original source 已經係上幾個禮拜,講緊係再之前soledar。

我都分析過當時係缺乏支援,同宜家巴赫穆特唔同。巴赫穆特線係一直有增援調動。

訓練問題方面用片答你(雖然係新27自己個人意見,原文冇咁講)。

https://twitter.com/new27brigade/status/1637405841358979073?s=20
睇下大大訪俄會簽乜名件,睇俄羅斯肯定公開比全世界睇,我地係堅定盟友
俄羅斯一早放咗風死R唔放習大 係習大唔肯認啫 簽咩都好佢都係撐契哥架啦 只係今次去埋俄羅斯 擺明撐出面

我都想知大大見完之後會唔會同俄佬講嘅嘢有出入多啲
消毒酒精
廣效抗生素
針線
繃帶
退燒藥(paracetamol)

武器

煙酒

長期保存&不需要煮的食物

燃料

發電機/太陽能發電

水源/再生水源

鬼佬好興apocalypse bunker
呢堆野未必全部備妥
有幾樣重要野到時可以生存到再同人交易
https://youtu.be/a2ir_7AOZVw

對作出堅守巴赫穆特到底決定的分析。

對堅守與否,其實正反雙方都有充分的理據。

我個人就保持觀望態度,成件事結束佐之後,有更多的declassified material 先再深入研究。
中文醬油真係垃圾
睇WP原文d內容好多出入

剩係講戰損一點
原文係話佢隊500人打左成年
100死400傷
上頭補返100個新兵俾佢但缺乏訓練
不過佢都講到好撚誇
話新人未開過槍怕槍聲見到敵人就縮

其實篇野TLDR都係講訓練同裝備唔夠
我覺得有少少似烏克蘭夾埋美國做大內宣
屌鳩美國佬俾得太少
Sorry, the tweet has been deleted

新27都懷疑呢段news。
長期保存&不需要煮的食物 = 嘉頓雜餅
增援只係兵力同裝備增加, 並無改變巴赫姆既戰場因素.
新人縮, 英文source都有講.
我都有睇原文, 確實係100死400傷, 然後100新兵.
所以我地都習慣搵返英文或歐洲文字既原source.

btw, 呢樣應該唔關美國事, 因為訓練新兵, 唔係美國負責.
英美歐都有幫手, 但主要都係烏克蘭自己訓練既兵.
新兵上戰場本來就係俄佬特色, 發生喺烏克蘭並唔奇怪.
twitter無左, 講咩?
個陣侵一話要撤軍
條死肥閪即刻縮
即係東德共諜根本知咩事
但仲堅持親蛾
佢睇自己數字覺得有得玩就唔會縮
但無諗過其他位唔洗守咩
所以佢一輸全國同無掩雞籠無分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞