[D384-] 抗俄衛國 154: 俄羅斯炮灰無聞, 烏克蘭英雄挽歌

1001 回覆
32 Like 7 Dislike
假設大部份人以為一支槍100美元,子彈10美元有36發就完。其實保養費都唔少,用過既槍要定期上油,仲要最少每年做一次試槍,如果彈簧槍管有問題又要換,仲未計存放既電費同其他雜費。全部都係$$$

你諗下硬件保養每年一支槍最少都要十幾美金,仲未計做測試果個人既人工,美軍軍費大,其實係用左唔少係保養武器度,要令佢地可以保持到即時用到既狀態。

德國先傳出大部份陸戰車出保養問題,好多戰車根本唔好話作戰,連行都成問題。連德國都搞成咁,你信蛾佬會比佢更好?軍隊一向都係貪污重災區,全地球都係咁,不過美軍既貪污係一向係採購果度,係保養度真係好少有出事。

蛾佬經過咁多年,突然要用番咁多後備武器,十支有兩支正常運作都好醒,唔好忘記蛾佬地方環境惡劣好多,武器保養仲貴
戰爭時期煙、酒、茶、咖啡、藥係奢侈品
可以幫你換到好多嘢
烈酒可以擺好耐之餘,緊急情況可以消毒or做進攻手段
汁?啲論調咁似啲小粉紅講嘅嘢
玩到喊

祝烏軍狩獵成功
唔好傻啦😂
我自問冇時間分辨真假資訊,所以免了

未確定的資訊,或者唔可靠的消息來源,盡量避免喺度po唔該。
有冇其他消息來源?好似有外媒消息話係訪克里米亞,唔係馬里波。
重點係唔再同西方世界來往,自己搞經濟圈的話,佢哋d科技樹點繼續發展落去?
美軍庫房點會空
TVB
內循環主要講經濟,當然平仔覺得技術佢有
庫存呀 講緊彈藥
https://zhuanlan.zhihu.com/p/138197619?utm_id=0

sor from支乎
但鼓勵大家睇下當年南斯拉夫內戰時期平民點樣生存
我本來只係偏向相信巴赫姆唔樂觀, 而家開始確信.
呢種做法同思維, 好俄佬下. 烏克蘭軍部下層受過美國訓練,
學得好足, 但上層個戰略思維真係有問題, 依然係俄佬嗰種打法做法.
出得新聞多數返左個地洞入面架啦
早期巴赫姆特應該好不利
近期軍方有派兵增援巴赫姆特
似乎係回應到前線要求
香港圍城soon
蘇聯思想遺毒可以積留幾十年
有回應都無用, 巴赫姆唔係咩易守難攻之地,
你加左人, 一樣要面對同樣既困境.
我一早話, 烏克蘭要收復領土, 其實係可以退.

你咪當入壕果個係烏軍,殺左幾個俄軍囉
主要係話咁樣被人入壕都得,太兒戲
都唔算唔尋常. 維尼熊想打仗, 已經一目了然.
有部份慰安婦算係貨銀兩訖,收左錢又保護左家人
但你唔能夠否認係日軍搞到佢地要拋個身出黎做
如果無日軍,佢地可以安坐家中相父教子。
仲未計強姦嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞