[D384-] 抗俄衛國 154: 俄羅斯炮灰無聞, 烏克蘭英雄挽歌

1001 回覆
32 Like 7 Dislike
大戰又醞釀到開波越縮越短時間
由上年開始,到宜家終於埋邊,我嘅估計係最遲下年就大戰,唔會再拖
俄羅斯外宣仲未覺得自己輸 即係佢想再繼續打落去
佢依家處於準備發爛渣就真
習都係睇餸食飯
佢講出黎係好事,問題見光先會去改
屌,係咪咁兒戲,一個俄佬走入個壕,隊林3件烏軍再俘虜其他,英雄咁

btw我唔知係咪真俄軍,只係twitter 條友講

https://twitter.com/LogKa11/status/1637131835439304705?t=2RuwAcOTAOhjY6nhHAzvAA&s=19
睇你點睇。
靖國神社真係有為國捐驅既人,
只係唔應該將啲二戰戰犯放入去。
拉埋香港落水
共業黎
ED咪叫攬抄
真係要寫歷史,其實要由武肺開始
甚至香港抗争都算係前奏
佢地生產炮彈既量,係配合佢地海陸空軍既狀態,
同埋預設邊度戰場。北約有先進戰機,
正常根本唔會好似烏克蘭咁打炮戰。
就算佢地武備無鬆弛荒廢,產能都支持唔到烏克蘭戰場
烏俄係陸軍棋,北約玩開海陸空戰棋,唔一樣
其實香港法案已經係最佳例子,
永久改變左美中關係。

提醒大家講野要小心,係美中關係,唔係中美關係
係烏俄戰爭,唔係俄烏戰爭。係日清戰爭,
唔係中日甲午戰爭

大家要留意用詞
其實入面係一大堆神主牌,由板本龍馬到各級戰犯真係齊晒,擺明大捆綁㗎啦,平時只要係參拜都可登記入去,日本人拜邊個真係關你外人乜事;
假設一日東條英機有後人做返大佬,借D意入去拜祖先你咬佢食?
雖然係地區戰場
但係俄烏可以話係近代第一場高水平嘅大規模熱戰

呢種大規模高強度持久戰爭幾耐冇打過
仲要唔係兩伊呢種低科技互啄/美國以色列呢啲單方面屠殺

彈藥消耗量應該係近代最大

現代武器工藝技術生產成本越來越高

歐洲又解甲歸田咁耐 打都係治安戰多

都冇咁多嘅需求 自然産量低

甚至好多火炮損耗速度都快過歐美本身嘅評估
好睇烏俄戰爭個進度。

既然中國已經唔扮,
咁歐美亦唔會再hold住啲戰機,
所有plan會提前,爭取2024年或之前搞掂烏俄戰爭
你睇最近,土耳其唔再阻芬蘭入北約,
米格戰機開始埋位,德國杯葛支持新疆既銀行,
美國拉郭文貴,禁tiktok,封殺華為,
呢啲全部都可以連成一線,
半個月之內,歐美由互相扯皮變到聯合行動,
非常明顯。

所以,今年,各國會all in烏俄戰爭。
一旦北約戰機到位,個形勢會進一步傾斜。
到時,重點就變成
1)精確制導彈藥既數目,
2)北約預警機可唔可以cover烏東
只要解決呢兩個問題,場仗唔會拖好耐
咁咪首相呢啲位係政治上咪避忌啲
平民睬你都傻啦 天皇都好似冇去過

即係你試吓話德國首相去拜希特拉
入去拜祖先 睇吓周圍啲國家會點
又唔可以咁極端,二戰戰犯係侵略他人。
日軍喺中國既破壞亦好唔大道,比得上普京
其實入面係一大堆神主牌,由板本龍馬到各級戰犯真係齊晒,擺明大捆綁㗎啦,平時只要係參拜都可登記入去,日本人拜邊個真係關你外人乜事;
假設一日東條英機有後人做返大佬,借D意入去拜祖先你咬佢食?
咁咪首相呢啲位係政治上咪避忌啲
平民睬你都傻啦 天皇都好似冇去過

即係你試吓話德國總理去拜希特拉
入去拜祖先 睇吓周圍啲國家會點
人哋日本仔就係玩野,電視台年年拍片比你睇吓
btw希特拉比喻咋
佢死冇全屍都冇得拜
咁咪會有人屌
觀感都係唔好
乙級呢啲我都wfc
但甲級戰犯 真係經過審判公認歷史罪人嚟
日本人當日擺得神主牌入去,心諗當然唔係咁,韓國已經好少吊,隣國會繼續
烏俄完就有另一場
突然轉軚,得三個可能
1.軸心國做左樣野得罪火雞
2.北約私下答應有著數畀火雞,仲係要條件好到火雞想拒絕都難
3.火雞知道家陣真係要歸邊,因為好快會收割,遲左乜野都無
佢哋心諗唔係姐 我當然了解佢哋嘅傳統

但事實上係戰犯就係戰犯 呢樣係無可否認

而且依家集中嘅問題係身為首相呢個要面對國際嘅位
自然政治上要避忌啲 同為高位天皇二戰之後都冇去拜過

如果民間人士其實真係冇人會理

雖然我都去過一次覺得係幾靚
過咗去的確係唔使咁執着 但都唔可以歪曲

又冇話要拆咗間廟去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞