作為一個移英撚,我最憎就係移英撚

826 回覆
2101 Like 315 Dislike
成班都好理所當然想英國本地人關心香港

無人關心過英國本地人苦況
依兩日英國最hit嘅果單嘢係前衛生大臣Matt Hancock之前有關lockdown嘅對話內容洗流出

9成9垃圾香港人gp一篇相關新聞都冇貼出嚟/ 攞過出嚟講,仲係熱烈討論緊啲鳩之孖碌嘢

如果你預依班移英港人可會同你一齊實踐一啲嘢嘅話,我勸你死咗條心佢

開下市集賣下雞煲、魚蛋,睇下抗爭電影,著到齊輯輯black bloc走去噓大陸佬 etc 根本成班人自己呃緊自己
見到「其實係走難」已經覺得樓主戇鳩
有案喺身,尋日仲見緊朋友,過兩日突然話要去英國,全身仙都喎唔仙下嗰啲就真係走難
好心你慳啲啦
鮑偉聰條柒頭就係話唔關 2019 事
一定有班free rider垃圾去飲飲食食,冇謂理依啲人,做好自己就ok
onlan79
去得英國嘅都係最劣果班啦
後生有學歷去加拿大
英國鮮有後生去
大部份都家庭為左細路讀書去
呢堆貪小便宜嘅人
不嬲香港人最劣㗎啦

揸車唔理人感受隨便急停落細路
我真係未見過非Asian 咁做
見親都係香港人

2019對你黎講嘅美麗風景
係環境嚴峻都願意付出嘅
不嬲都係果萬幾人
佢地唔係去曬沙嶺就坐緊㗎喇

計去英國果20萬人
就算果1萬人去曬都係少數啦
黃藍都有分深淺同真假
有啲仲會人前人後一個樣
明白自己係少數
好好過活啦 唔好理人地咁多

自古以來能夠改變社會 改變世界嘅
都係少數派黎 加油啊
最明白英國本地人苦況嘅,咪個班過到去英國變返手停口停嘅香港人,就算想幫手都幫唔到
excel7ty
你又冇信仰 本身最緊要就係錢
乜野係香港價值都冇人答到啦
支那格
上左岸就梗係唔鍾意其他人嚟
由你呢隻說好香港會員講出黎真係毫無說服力

舊名:
美國佬搞掂你
華賓初上
蘋果智能手機
中肯
好好生活
賤種民族就由佢啦
上面條藍屍一有藍屍柒野果陣就縮落個龜殼度黄呃錢果d就即刻衝出黎
你呢句說話都啱,但係 …
You can’t take care of everything

例如,在英國,在外國
你見到有一個露宿者
有啲係道友
有啲有精神病

咁你想點樣幫佢?
買LIDL都要批鬥走火入魔
其實多與少真係無人會理,亦係唔實際,係個偽命題黎

假設你打份工你遇到個閪人
你根本就唔得閒著眼用肉眼睇佢係咩意識形態
因為閪人就係閪人
唔會因為佢有既主張而唔閪
其實5+1係林鄭月娥爭取返嚟
睇開啲
你有你恥笑
佢哋一樣恥笑緊啲後生
同班BC一撚樣, 早黎的唔鍾意遲黎的
先俾個正皮樓主
我上年移既(樓主standard應該算後期)
我覺得唔係先走同後走分別,而係年紀分別
我接觸到大部分既90後都算正常,係呢邊搵份工,要交租,要開飯
反而係堆家庭,又夠錢黎full paid買樓既,直白d講係上晒岸
因為唔憂生活開支,又唔急住搵野做,日日係屋企有咩做?咪周圍睇有咩平,有咩著數
唔係話搵著數係唔岩,不過部分食相真係有d難睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞