作為一個移英撚,我最憎就係移英撚

826 回覆
2101 Like 315 Dislike
升左成十幾年一定關香港人事啦
邊個會夠膽加稅
比工黨贏咪等幾年後大批垃圾坐食山崩囉

福利政策太多根本只係會縱容廢人
上代香港價值 一直係快餐速食

熱血熱誠嘅係後生嗰批
好撚多藍屍扮黃YouTuber 都好多在英港豬睇
又唔加稅但又要加福利咪睇下錢係邊到黎囉

我就睇下到時工黨可以兌現到幾多選舉承諾
移英老屎忽
早走人兩年,就人地做咩都睇唔順眼
早過你到個d係咪又可以屌尻你?
Keir Starmer 明顯係Tory 班富貴人以前睇漏眼,係就係有潛質做到Tony個格,不過成個Labour 出左事,同埋英國現時個情況真心差過馬卓安年代。
印度佬始終晌度耐,隻手伸到入各行各業。正常啦。
得罪講句
我相信走得去英國既好多本身2019都係零付出
甚至連聲都唔敢出,物資都唔敢捐
一見到有得走就第一時間開開心心走既自私港豬
呢種人自己走左,又點會再理香港
分分鐘見到香港仆街會大大聲笑tim
我覺得要睇下嗰個地區係咩文化
你企喺英國人立場睇
唔好講到咁闊成個國家嘅文化
如果你本身嗰個社區嘅居民不嬲只係買適量嘅黃標清貨品,咁你作為外來嘅新移民係咪應該遵守返規距,唔好買到成車都係
再者,精明嘅香港人如果大部分時間(其實大同小都係) 都目標係買清貨品/食品
咁其實即係多咗人target買清貨品
即係競爭大咗,難買咗
咁係咪都會間接影響咗嗰區本地居民嘅生活?
True but sad
Local都有仆街的其實
見過有條女一見到黃標火腿上架就一口氣掃哂落籃
係一件不留嗰種掃掃掃
其實真
去香港人多嘅區睇下就知
加上嚟到個個都為生活奔波
根本無精力理其他嘢
亞洲天王東方不敗:作為一個人類,我最憎就係人類!
我D frd都話 yellow label要好早睇定,未必夠班local c9 搶得快。
如果你在英的話試下超市黃標時間去睇下
記得係每日的第二次黃標,唔係放工後
睇下搶黃標係咩種族多,睇下佢哋攞幾多件貨品

露底?
露咩底?起下我嘅底
我冇需要講大話
中國(香港)民族性
根本就係同一類人

唔知之前我講親真話就不願面對,又屈毛又封鎖果班連登仔今次又點面對呢
藤壺
好耐無聽過。教育電視啲vibe返哂黎
早人一步黎都係要歧視人覺得比人優秀
中國人真係中國人

一定要搵人鬥先安心

樓主好野 早人一年做英國人
踢走保守黨?
香港價值就係搵錢搵著數
收檔啦世柒
成日龜縮係YouTube打飛機加屈毛
呢個post就算傾得幾激烈都唔輪到你插咀

香港作家示範比英國人睇咩叫精明消費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞