作為一個移英撚,我最憎就係移英撚

826 回覆
2101 Like 315 Dislike
冇蛋,搶都冇得搶
樓主咁點解要移英,為左兄弟唔係應該返中國滲透咩。
你點知唔係人地所需先
一地一次過買全家幾個月份量,咁又算唔算所需?定要等到唔特價先可以幫全家入貨

你po張相入面根本唔算好多野
你見依個post中間都有幾個藍屍五毛穿插就知咩事啦
要團結 要回歸初衷
首先要唔好俾人煽風點火
提高返移英港人嘅政治意識
乜嘢魚可以放成幾個月
英國指定動作
全部放冰箱食果陣拎出黎解凍
Lm
一定唔係俾英國人買哂啦
英國人一定會留返俾其他人㗎!

on9
依家就黎變戰場
遲走有咩問題

第二,英國政府真係欠左我地
當年至少都要普選決定香港前途啦下話

第三,個制度係度,你理得用呢個制度既係咩人
冇犯法冇做踩界野你理撚得人姐

最後,少人岀席活動咪諗辦法cool住一班人岀席
平時可以搞d活動凝聚下香港人
唔係淨係靠街坊group搞
係度屌波冇撚用架喎

買咩即日所需,以前星期六日去超市d鬼婆打爆成架車堆到就冧咁俾錢再車返屋企
新鮮食品冰格放1個月就好食咗佢啦
特價貨出晒血水仲放入冰格,唔好咁癲啦
生活壓力低啲真係主因
但唔好講到二元對立
其實一方面係因為想worklife balence
但另一方面亦知道唔係手足亦都唔會有呢個scheme

坦白講喺大學開始都有諗過過外國生活下
只係無諗到會直情移埋民
但必須要知道無手足就無呢個scheme

藍狗個啲過嚟真係撚屌嚟
點解喺啲地區谷講政治無人有反應

我都唔想講啦
有ptsd
其實人地點生活我唔會太理,但我好撚怕啲人聽到有香港人想係英國集會或者爭取啲乜,就會叫人唔好,又話拎咗BC先搞啦,集會其間有乜衝突可能會影響Visa㗎。
真係反白眼佢唔想理咪收皮囉。

同埋嗰班叫人唔好再理香港事嘅撚樣,對住鬼佬就會扮民主鬥士

但我唔會將所有移民嘅香港人都咁標籤,亦都唔會接受乜BNO VISA係靠邊個爭取,所以移民就欠咗邊個呢啲睇法。
一直都話你衝唔衝自己決定,唔好衰咗就覺得人欠你。
你話係就係啦,缺貨同搶黃label根本係兩樣嘢
樓主睇唔到佢眼中得香港人
倒左d血水咪得囉
個個都係咁塞嫁啦
我係日超買三文魚都係塞冰箱
英國教識我所有野都可以用塞冰箱黎解決
本地人先買得多野人地一兩星期入一次貨,香港人先係去超市好密次次買幾日貨嘅人。
逃亡係勇敢,入冊乃逃避
個個買即日 Costco嗰啲執柒咗啦 入面連鮮肉都係批發裝 你即日食哂比我睇
都唔知條友有冇喺度住過
香港人唔明咩叫honor system
其實無話唔比大家買黃標

但你買晒,其他人買條7
講緊黃label啲貨,你扯到去Costco批發做乜
當某d五毛仲理性過d cctoy嘅時候......
團結一定要,但建基於乜?
無架,大部分地區谷講英國或香港民生野都無人理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞