作為一個移英撚,我最憎就係移英撚

826 回覆
2101 Like 315 Dislike
咁計當年搶奶粉都無問題
光復香港 時代革命
只可以講呢條友戇鳩
講真呢啲嘢
大把鬼佬已經默默地做
但人地好少大肆宣揚好似發現新大陸
我有親戚係美國
D鬼佬家長 , 小朋友去人婚禮的靚靚裙,穿一次用完拿去換,好多咁做但無人會上網教
但有D人講到香港人咁做好似喪盡天良咁我覺over
絕對認同
2021走時 機場係靜到得飛機引擎聲
黎到英國 第一個朋友接我機 食第一餐飯
佢同我講左番說話:係哩度唔好信香港人
我就對哩個英國無任何祈望

Btw 盡快脫離港人圈子 你會得到新既睇法
I hope you all the best and keep going, mate.
高質
他似Tony Blair
改小小
轉做小紅書
香港生仔

個個都咁做就係啱?
低調分享就係醒?
已經分唔到XGR 同GNR
去到自由國度
你like脱離咪脱離
有人選圍爐咪圍爐
自己亦遇到唔少香港人好好心無私幫我地
反而親戚最關心係俾topcashback refer link我地,幫完佢手已無關絡我
你搞清楚
香港生仔是拿政府福利
佢拿多了即大家利益少了
你係納稅人有資格屌
但私人公司的利益
咁如果你係股東可以攞正牌屌
啱呀,原本圍爐同融入根本無衝突可言,我呢啲港人同非港人圈子走嘅表示唔知點解兩件事突然對立嗰喎
//點解好意思買成車黃Label特價貨?//

你有冇誤解咗啲乜?黄label "Reduced Price" 係因為即日到期所以特價嘅貨,唔係救濟窮人嘅慈善貨品,而且我成日見到傍晚都仲有大把喺貨架,香港人買有乜問題?
樓主睇得 佢哋太好 大部分都係為仔女過去 本身都衣食無憂
得香港先有呢種仆街格,你打開小紅書,佢地寫晒攻略教同鄉黎架
樓主完美表現香港移英撚有幾互踩互嫌
持續係港人圈子生活 你只會不斷掘到更多仆街野
點解要團結?個啲乜鬼團結一心去邊都要抱團既心態好中國
咪係
大家對生活看法不同
2021年來唔代表乜
我識好多中年人
佢地都只是淺黃,運動中後期已經不去遊行果批
但為了仔女來了
我覺佢地值得尊重,為了下一代,可以放棄本身職業,去做侍應去做清潔送餐
唔好睇人唔順眼就話到人十惡不赦咁
攞光環就必須要屌
但買特價野有咩問題
其實我去咁耐超巿
未見過黃標會賣晒
只要係臨收舖去就有

早幾日撞到幾個鬼婆搶黃標
不過佢地搶完唔夠兩分鐘又有一車推出嚟

黃標其實就係啲到期嘢
日日都會有一堆
以我觀察其實大部分香港人都比較矜貴
好少食呢啲到期嘢就真
只不過買咗嗰啲人就鍾意po 上網曬
唔買嗰啲你就見唔到啫
本來香港人就係咁,利益行先,睇錢重
我剩係知 香港人剩係識尊重鬼佬 完
香港人去tesco waitrose 馬莎多啦
但無乜人post上網咁解
間唔中有幾個買黃標post上網
就開地圖炮話曬所有人
淨係有錢幫襯ASDA
過到去仲日日睇香港節目
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞