作為一個移英撚,我最憎就係移英撚

826 回覆
2101 Like 315 Dislike
藍屍留哂喺美麗南深圳食三餸飯啦,邊似反共義士咁風光逃亡
你唔會話唔代表唔係現實喎
trigger到你咩又?又唔啱聽呀?唔話得㗎?
你真係好撚ON9, 人地句野同"發咗達做乜乜乜"一樣, 9UP下你又咁認真聽
個啲車仔好似係比人捐嘢拎去foodbank
好似唔係就咁拎 我都唔太sure
話得, 唔知你係唔係普遍香港人,但我係普遍香港人,所以對號入座。

現實係唔係賤種,呢個係主觀意見,我唔同意你咁講。我認識好多高質香港人,可能因為物以類聚,人以群分
算把啦你條傻鳩閪黃絲
就係唔畀人話得,典型傻閪黃絲格

落街識下朋友啦
lock得掂未呀你啲英文
即係點嘥鳩氣
樓主又得到優越感
四贏
移英都要拎優越感
當知道爭取到BNOvisa後,最值得諗嘅係應唔應該移英。
最後我選擇係去日,試移居先。
佢一定無接觸過啲homeless
一種係乜都無 乜狗屎垃圾都食
一種係後生 淨係要錢同煙
你俾野食佢 佢重要揀過諗過先要
乜野叫做有需要既人
間超級市場咪需要我地呢啲人買特價貨囉
講到掃晒人地啲必需品咁
On9
佢屌鳩之前買必理痛既人 我會撐
但日常生活用品都要屌?
你唔屌鳩香港人係香港超市買特價貨?
移英移到佢傻撚左
無錯 分化撚五毛知道只要個post夠多like同頭幾頁多人留言就可以帶風向
完全唔知個post up咩 黃牌特價係就黎到期同food bank係兩回事
條傻鳩黎 唔洗理 條友傻撚左
係要講出嚟 仲要對住當地人嘅社群講
以後排華潮只會愈嚟愈大
情緒上嚟見你asian樣就排
唔會問你係咪中國人
所以趁宜家仲有時間 要將自己同中國人族群區別出嚟
至於嗰班香港人嘅行為 以前佢哋鬧人蝗蟲 今日自己都成為咗佢哋
樓主走火入魔到
做人放鬆啲驚你喺英國挨唔住
唔知你呢類咩廢佬藍屍,成日開口埋口黄乜9絲。

社交能力有幾廢先會諗專登落街識人? 日常生活遇到咁多人, 傾幾句就啱傾慢慢FD, 使乜話專登識咁柒,相睇咩?

BTW, 我遇到好多唔同地方黎嘅人,即使北部黎嘅,大家D英文都雞同鴨講,英文POSH得南面有用D, 要同大部份LOCAL(意思係各色人種LOCAL)溝通,跟本唔使英文非常好,簡單英文就最易溝通到

你D ON9自己為特別嘅人係唔會明一般人點生活
支持樓主

屌那星搞年宵就幾千人出席,搞遊行就得幾百人
黃label 目的就係臨過期清貨
你唔買過左期咪又係dump
唔敢兜口兜面屌佢?
清~我感同身受,唔知可以點安慰你

你講嘅部分內容我親歷其境,乜嘢冰室一日到黑打著黃嘅旗號啲嘢賣到貴一貴仲要唔好食…我第一次食乜煲乜餅…廣告吹到好撚勁又話泊得住九龍地…我虎佢成餅油又腍又爛….乜乜煲我虎佢兩次初頭我同自己講…可能係英國肉質唔同…唔好比較…再嚟有次晚餐比朋友(BBC)捉左去聚餐….再試…虎你三次個沙薑雞係難食…個店主仲高談闊論話網上面啲人唱佢清湯牛腩唔係肉係閪到震嘅肉….我心諗虎你啦你整牛腩整到un 到仆街…你檢討下自己先啦….英國唔係無好野食,係呢間撚屌太難食

我夠膽講(不包括食過嘅YouTuber,I mean幫手吹奏佢同推薦呢間撚屌嘅YouTuber都唔撚係好人。)

講到香港人幫香港人,初時嚟到人小小大家見到面都點下頭加個例牌(你入左谷未呀?)反而人多左啲香港格就出撚晒嚟…私私縮縮黑口黑面驚撚死有人打劫佢咁…..

講到果班無業遊民….屌你老母一日到黑唔係買餸就飲飲食食….大佬搵人正正經經傾下返工日常或者返學日常得唔撚得?嚟到我有兩個宗旨1.融入 2.話比英國人知咩係香港人咩係2019
好似你班一身銅臭嘅人….真係藍絲阿源混合體
過到去識下新朋友啦 香港人真係唔識好過識
大部分認同
但睇到買黃label都批鬥真係chi sin

你係咪日日去Waitrose m&s去買餸先
lidl Aldi 的野應該留返俾買完餸交唔到電費個的

1個仆街就標籤晒成年移民,真心顛
點解中超都唔幫襯得
痴撚線買黃label嘢都要畀人批鬥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞