作為一個移英撚,我最憎就係移英撚

826 回覆
2101 Like 315 Dislike
你問下幾多英國人支持Tory?
你都痴撚線 買特價貨洗唔洗做埋資產審查先買呀on9
係撚呀 你有冇見過啲英撚個freezer 入面係咩情況
你試過去morrisons同巴基婆仲有肥鬼婆爭黃標嘅話,你會發自內心覺得可以佢買到咁多係好勁
見過阿婆一手搶另一個阿婆手上嘅特價嘢
人地真係一車裝到滿晒,連特價奶都拎幾枝

脷伸連加入戰團嘅能力都無,只可以等班黃標獵人走晒之後睇吓仲有咩剩又啱買,好在佢地對魚類同豬肉係無咩興趣,牛扒牛肉類就唔使諗
可唔可以唔好講粗口
關你撚事
妖 真係唔該咪咁多過咗去又點點點
你地真係唔洗再諗係人地條命換返嚟
你話後期移民撚冇品 唔理人
當初大劣人係點 香港人就係點
咩living crisis 香港人住劏房添啦
唔係我地改變到
過得去 唔該你過第二人生
其實中國人好團結
台灣人都唔差
我明你講咩,不過2021年嘅移英撚都唔好得好多,我個group有用LOTR黎嘅香港人,一年幾前已經大大聲話越嚟越多香港人去佢個鎮,搞到佢買唔到多一層樓,叫其他香港人過住

而家如果係街同香港人四目交投都會打招呼,但好多時迎面而黎嘅香港人都會當睇你唔到
好多移英港人扮大袋架

以為自己有幾個臭錢勁大支野
咁我留言又關你咩事?
無論邊個國家,師奶都係超市終極boss
認真,有時買開罐頭湯有特價都會順手塞兩罐湯落food bank架略盡綿力

我地好彩黎到英國享受自由空氣,local有好多人搵朝都唔得閒

對佢地黎講要慳錢交電費係最重要
https://www.google.com/amp/s/www.thesun.co.uk/money/2093154/supermarket-yellow-stickers-price-reductions/amp/

These goods often have up to 75% off the retail price, so if you have a big freezer, it's the perfect way to stock up on the best brands for less.

最緊要唔好浪費食物
香港根本就係繁體支那
香港人同班支那狗一撚樣
去到外國呃返所謂嘅"自己人"
樣樣野都走精面貪小便宜
所有劣種支那人格出晒黎
你估養家容易咖
咩都貴,可以用平少少買到嘢食,有邊個唔想
英國人的確好大部分人都係買自己所需,其餘會留返俾其他人
唔似得連登仔覺得無限制就任買都冇問題,仲可以修飾到自己幫超市清貨係無問題
用一句自由市場,一句窮人唔食海鮮就合理化自己嘅搶購行為,其實就顯出果種根深蒂固嘅蝗蟲基因

喺超市見過好多香港人成車黃label咁買,個食相難睇到連staff都要叫佢下次唔好買咁多

既然主流係覺得自私係冇錯,講多都無謂
啲大陸閪直頭有哂成條完整產業鏈喺度啦 淨係講做飲食
食品原材料批發/零售專賣比啲中餐館/外賣檔 已經有一堆支那狗留學生會幫趁 嗰堆支那狗有啲又會幫佢地做廉價勞工/黑工
佢地嘅團結係建基於互相利用 甚至係剝削之上

而我地香港人連幫趁返自己人嘅生意都疑神疑鬼 喺可見嘅將來都唔見得會團結到佢地咁
不過洗唔洗學佢地咁又係另一個topic
勿以善少而不為

做到幾多得幾多,全球化要踢走中國無咁易,唔使學晒中共一刀切,二元分化

除左新開既,十間中超9間半都係支那/藍絲開,可以唔買就唔買啦

講極端D, 最少我未見到有人留港避到唔用東江臭水,買法國礦泉水沖廁
有咩問題
人地塞落雪櫃慢慢清
黃標得都預左你幫佢清嫁啦
香港一田熟食夜晚都會減價,唔通一般人又唔買得咩

利申:得閒會咁上下時間去waitrose睇下有無便壽司執
真係關我撚事 不過見到你呢啲網上移英鳩up誤導人就睇唔過眼咁囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞