作為一個移英撚,我最憎就係移英撚

826 回覆
2101 Like 315 Dislike
因為會畀英國local屌你哋elitist同不知民間疾苦。喺英國有個consensus就係下屆tories must go,得返d退休廢老鍾意tory。

btw,唔少英國人覺得移英香港人係tory傀儡被佢哋政治利用
Labour一定係靠Keir Starmer
香港人投邊個關Q你事咩

你又知大多數香港人有投過Tories
同啲左膠拗都嘥Q氣

去到英國投邊個都要問准你班自以為是嘅偽君子
I mean 佢哋畀露宿者更需要幫手,and they want help
大部分移民都係中年家庭
2019年連街都無上過啦
係驚左洗腦教育先過嚟
你期望呢班人會做咩?
Labour有反對BNO visa咩?點解唔投得
Tory執政左十幾年
而家搞成咁
要改變係必需啦
香港人政治冷感根本就好正常
1) 港英年代邊個港人得閒理政治
2) 就算而家英國人都唔想理政治,因為基本民生都搞唔掂

基本嘢都未搞掂,仲講乜鳩嘢北愛政治咁撚遠
我現在明你意思了
我都同意你的睇法
就黎用Tesco club card 都會畀人diu
咁點解印度移民就瀨哂嘢?
一定要去m&s, waitrose買正價貨
Aldi都唔準去
唔移英咪唔使同人搶
呼吸緊人哋空氣都有罪

住大屋屌佢有錢唔理政治
買黃label屌佢同窮人爭食物

總之有錢冇錢都屌
自己永遠最清高
做撚完12個鐘貨倉, 都要去出席集會呀, 支持手腳
「英國人一般都係買即日所需」
露哂底啦
電費補貼都要嘔撚返出嚟呀, 全部畀曬homeless 買煙買酒 咁先至係幫到local本地人
有幾多英國人日撚日去超級巿場
有話Labour冇咩下?
咁講話BNO5+1係陳同佳搞出黎都講得通啦
你咁樣點對得住手腳, 你應該包埋條女 比喺呢度嗰啲bno窮撚任扑
我係BC撚,最憎你地d手足撚,唔該死番香港死全家
正解
應該話 移英又好 留港又好
善忘嘅人唔知有幾多,搵錢食人血嘅都唔會少,612市集依啲直接有埋王俊彥 高廣垣依啲投機分子扮野,只能講依啲先係普遍
實際仲努力嘅人係必然少好多,原因都好多唔刻意探討,自己做就算數,張秀賢依啲先左昆右騙嘅過分野咪屌下。
一個連登都唔知幾多人冷嘲熱諷 有啲仲成個五毛咁款
港僑睇唔起支那僑咁囉!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞