作為一個移英撚,我最憎就係移英撚

826 回覆
2101 Like 315 Dislike
獅子山精神解讀 = 錢
大部份同意 除咗年份同埋買特價野
因為不論幾時黎既人9成都係閪 同埋local搶得仲癲
移民都用年份拎優越感
香港人幫香港人個種互相幫助
依家似飲咗頭啖湯就唔想人哋搶生意
又點?

中共夠有十三億人支持啦

你唔死返上去舐共而係賴死連登?

同埋你又知回你嘅一定唔係英國人?
香港人係從來冇可能互助 只會想搵人著數同睇你死
呢個民族本身就係閪撚到咁
識咗啲移民過黎廿幾年既香港人 第一句就係叫我記住要遠離香港人
班BNO便宜賤種乞衣一過到去就將自己啲賤種低等基因表露無遺,其實喺當地人眼中跟本同支那人無分別
我會更加話帶眼識人係常識,鬼都可以玩鳩你,單憑一兩件負面事件就要遠離港人,就未免講唔過去
因為藍屍唔叫移民,叫(移英是)生活,甚至有批根本係國家派嚟嘅長線間諜/線人 (mole)

利申: 人住小鎮Exeter,連埋學生,city centre至少每20個人一個講putonghua,中國餐廳,唔計takeaway,city centre至少10間
仲有一班諗住因為有5+1就過嚟坐移民監,一入咗藉就拍拍蘿友返香港嘅賤種
中超一間間,因為真係有d嘢,e.g. 丁麵,冇sainsbury or tesco買到
嗰班唔撚好理佢哋啦,六年攞到BC後香港呢個福地仲係唔係福地都唔撚知
full pay買樓上曬岸都要畀你diu呀
咁我呢啲仲有香港物業收租嘅咪死無全屍
你好奏王贏政,再見奏王贏政。
d野食真係貴左好撚多
無盡頭咁係咁加
前幾日去M&S見到特價意粉由8 for 3變左 9 for 3
咁又點撚樣? 我揸住幾球過黎嘆世界洗唔洗要你批准?
得罪講,你心態同走落黎既大陸人既大陸人冇分別 雖然你都唔會認

再者 移民去享受都要比你屌⋯⋯自撚大到呢,腦都未生齊學人講道理
去到外國最怕就係香港人
圍爐 佔小便宜
同埋只係一班racist
我睇唔到同中國人有咩分別

好失望
麻煩樓主pin,政治無道德,tory從來冇憐憫過香港人,只係睇中香港中產嘅錢,如果唔係錢,香港人點受難tory話知你死,睇下70年代烏干達難民潮就知

p.s. 好奇點解英國咁耐都未出現反華示威
有咩問題 大陸佬係得當地開餐廳 係英國耐過你啦
你先係新移民啊
但有更多係在職貧窮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞