NBA有咩球員歷史地位可以排係Lebron James前面?

954 回覆
450 Like 33 Dislike
其實淨係輪季後賽表現已經屌打
更莫論其他數據都係輸
Kobe > lbj除咗打波態度同進攻手段華麗(唔係講緊實用同效率)之外都冇乜
你試吓唔係Curry帶出咁多spacing,又組織得好,仲肯體系防守,點嬴大腸及Celtics呀?
七色戰士
覺得curry都有果種感覺
大佬 第四冠關迪士尼園區乜撚事 隊隊都困喺入面公平競爭 講到湖人有特權咁 仲有咩叫眾老將士用命 你up緊乜?佢嗰年finals 場均接近30分+三雙 fmvp唔比佢應該比邊個?你就淨係抽其中一場嘅其中一節來講 會唔會係你冇說服力?
神話嚟,而呢個神話唔係擦出嚟
係實形實齒 無論睇佢打既人 對手 隊友
前輩 同輩 後輩 一致認同
真 今場話就話破記錄
但輸波有咩意思
都有 不過比MJ同O’Neal 都係未得
佢係會射到你懷疑人生同灰心

但最大問題實戰會輸防守 雖然佢入三分 你未必入得返三分 可能屈返佢兩分

但MJ同O’Neal係好撚屈地拎完你兩分 你係佢身上對位係拎唔返個兩分 咁先係真正痴撚線
on9, 靠ray 3分 irving 3分
咁你唔講mj靠pipen?
好偏頗喎
有5冠加多個fmvp都仲有價講,依家curry至多top10行列。
同埋破紀錄輸波 好易無印象
下?你講緊4個冠軍得1個fmvp嗰個Curry??
牙tim 請尊重謝謝
唔易,但相比而家係易啲
Lbj 坐2望1啦 今日都算大開眼戒 咁都有人駁
自己鐘意邊個球員還邊個球員
但講G.O.A.T應該冇咩鬼佬rank LBJ 低個top2 top 3
偏咩頗?請指出邊一球係救命球同致勝球係pippen射?

Irving3分自己單打拎返嚟反cup贏埋
Ray3分唔入 佢有最後一場打?

MJ全部一手一腳搞掂
就算計現役佢都仲未超越到curry
中間停賽,又唔使打主客場,令到LBJ及老將可以回氣。AD仲係健康,仲有當年第四係靠Rondo...
Steve Kerr
Ching你啲語氣笑左
我諗mj本人都唔敢話自己一手一腳搞掂
咁的確真係top2無疑問

世界好殘酷 我亦相信佢同佢公關都知
數據係流傳後世既最有力證明
後人唔會睇晒佢呢38388分點拎

所以佢一定係top2

但有睇過佢同埋會計算埋體育家精神 走步 組團等等因素呢d後人加數據唔會反映到既野

佢top幾都無人認同同得人尊重

咁睇black and white

Ok forever top2 基本上同MJ一樣

籃球史上頭二人基本唔會再有機會有人越過到佢地
冠冠都比你講到好似唔關lbj事咁
但係冠冠都佢拎fmvp
真係唔知你想表達d咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞