NBA有咩球員歷史地位可以排係Lebron James前面?

954 回覆
450 Like 33 Dislike
應該真係得mj一個
頭10我會咁排 mj foj jabbar magic bird td curry oneal russell kobe
LBJ > KD > Curry
Larry Bird 對嘅Show Time Lakes係Magic/Jabbar/James Worthy/Wilkes/McAdoo,就突顯 Larry Bird 唔係垃圾,真係帶隊有料到

當然,好似LBJ咁好彩第一冠對初出道的OKC,第二冠有Wade大心藏+Ray Gun,第三冠你懂的,第四冠係迪士尼盃加AD及眾老將士用命,在第四節,LBJ的表現連Rondo都不如,都好難有說服力。佢最大的成就係打咗20幾季peak performance + all-time scorer

如果你覺得 Dennis Johnson/McHale/Rob Parish 勁過Wade/Bosh/AD,咁我們唔使討論
美斯有冇輸左俾法國之後 去搵包皮然後入藉法國去贏世界盃
因為除左mj 可以量化嘅數據已經比lbj屈 所以咪要用d不可量化嘅抽象野來將其他人擺喺lbj前面
如果有睇以前nba
你好耐好耐入一球三分後兩步個位入
全場已經啞晒 好開心
咖哩條仆街玩下玩下 愈射愈後
D人睇到慣晒

以前壓哨後半場 中場 射入
D人起哄到痴晒線

依家佢係又入唔係又入 真係好撚誇張其實

好似仲易過去冒險樂園兩隻手一齊射波個種開掛法咁
咁上年Curry係乜?
McHale / Rob Parish 起碼歷史 Top 75
Bosh?
Bill係勁多冠
都認同要比respect
但top2真係高到不得了
如果只講中鋒,佢都未到top 2
但如果淨係講respect唔講其他都可以既
Wt?
呢個踢足波
cls 你估龍王係恥笑佢的花名呀? 佢堅勁。你話Love我都話未必,但Bosh同呢兩個有得玩吓。同樣Wade及未退休前的Ray Gun都好有用
係 講改變籃球生態同潮流
Draymond Green先係
SG SF PF都冇分咁濟 以前打SF嘅隨時要做埋C

要有返咁上下高大 靈活性又要強
基本上要1-5號位都守到
所以而家6‘4 - 6‘9嘅球員勁搶手

比起要識射3分嚟講
防守性同全能化先係現今籃球更著眼嘅位
Yes 所以大路上好少人擺兩老top 5
多數6-7多

依家其實唔同途徑宣傳都係 MJ LBJ JABBER MAGIC好似叫穩佔頭四啦
5-10就個人喜好
人地 McHale 6x All Denfensive Team
已經屌打成條街啦
都正路呀
Curry幾撚時有一人之力帶球隊贏
同埋對上20年都冇印象有邊年係有人一人之力帶球隊贏喎
就算係2011 dirk佢嗰隊成班role players都打得超好
2019 kawhi都可能勉強算到嘅
其實成個歷史上都冇
Kevin
邊有得咁比
DeAndre Jordan係60年代出世一樣打到張伯倫咁呀
團體運動其實邊有話一人之力
純粹當時隊波另外四個名氣唔夠大 或多數過左巔峰姐

唔代表球場入面佢無作用

叫做2011小牛個感覺相對大少少姐
Mj td curry 渣巴 magic O'Neal
c朗呢?
15勇士冠軍果年
Klay / Green一早打出名堂啦
Igoudala唔洗講啦都係一早出咗名
所以吹到Curry單核都on9
你認為佢攞11冠係猜包剪揼咁易,咁我冇野講
即等於皇馬連勝3屆歐冠雖然有多種運氣成分,甚至50年代連勝5屆歐冠都因為有個無解的前鋒拍擋,但我唔會話Di Stefano/Puskas/Gento/BBC/Modric/不死人/沙治奧拉莫斯的地位低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞