NBA有咩球員歷史地位可以排係Lebron James前面?

954 回覆
450 Like 33 Dislike
做到又話老生常談,做唔到又話廢,咁你講晒啦
你咁講姐係mj 全部大分贏嘅,冇打過分數好接近嘅比賽?
因為依家兩個既好多野都各有千秋呀嘛

再比落去 再講落去 講d組團個d又話轉公司

咁大路野比晒 咪比微觀野囉

咁唔比囉 off topic 打和囉

MJ=LBJ GOATSSSSSSSS
你比幾個名人堂隊友佢多過mj啦
一個拎完冠軍發爛渣要做大佬
一個就退化
留低一堆垃圾帶入final打宇宙勇仲要差啲贏第一場
蝴蝶效應
如果唔係NBA為左15-16冠軍賽緊張啲
走到停draymond green賽
搞到73-9勇拎唔到冠
勇未必會下定決心追KD
呢個同意
3>2 無得拗
你知唔知lbj係playoff入最多致勝球果個
收到
佢唔叫黑仔啦下話
我只係知Lbj<curry 同duncan

如果連同一個時代都唔能夠成為最勁 憑咩做歴史第一

好心太監們唔好咁肉酸
一直講final irving ray 同Kerr
你又講play off

咁講返rings lor

LBJ有幾多隻呀?
你未明
俾人打到仆街贏三連冠先去打棒球喎

講清楚d好喎
Mj始終都係goat 因為佢連運都有埋

MJ goat實力
Pippen同其他隊友未到時playoff first round exit
不過好管理層 搵到Hof隊友自動加入
Finals 6-0 perfect clean sheet record

LBJ goat實力
一人拖住班廢柴overachieve 入決賽比人橫掃
輕鬆 finals 0-1 之後每3年都係同樣結局 雙拳難敵十手
騎士管理層都仲係無動於衷 乜補強都唔做
咁嘅情況下轉隊無問題 佢又偏偏搞場肉酸大龍鳳 又話輕鬆贏之後又輸 肉尻酸 2011 finals笑完人仲要輸 唔敢放開打 垃圾表現 finals表現唯一污點(呢度就係最大分野 MJ無一個喺最大舞台上咁明顯嘅污點,所以撇除個人情感實在冇可能係goat)
之後又2次對住on9 cheat code有KD宇宙勇 又輕鬆輸多2次finals

不過top2/top3 LBJ真係輕鬆啦
幫你search 埋
https://youtu.be/YsUkN_sVtII

同你係話lbj關鍵時候心理質素唔夠mj黎麻,但係咪唔係final既playoff既表現就唔當係心理質素先?
組埋prime wade bosh,換左Carmelo落去都一樣有冠啦
熱火果年得兩冠根本失敗,都未計13年果冠,唔係馬撚最後自己炒罰同bosh籃板ray三分,連13冠都唔會攞到
然後隊友開始退化就愛回家搵埋love組隊
剩係依點都永遠追唔上mj, even TD and curry
你幫我總結晒咁多留言

無氣解釋

因為費時講rings數 同年代統治

都避免講呢d 去討論下其他

但總有人覺得LBJ係得

由佢

打字打到累撤退
人哋要絕殺嗰啲
諗嚟諗去Jordan 都係得98年嗰球
Curry點樣勁過
冇人話佢歷史第一
話佢top 2啫
其實計地位好簡單姐,最主要係睇冠軍,mvp,fmvp呢3樣!其他嗰d得分王,助攻王,一陣一防,就次之,咁lbj4冠, 4mvp,4fmvp

邊有係佢前面一目瞭然下哇???其他人想同佢平排/超佢,先拎到佢而家嘅成就先啦!
Hea打都goat Lebron James 係勁但一定唔係歷史第一
即係要隊友傷撚哂先計數?隊友健康等於自己垃圾?咁curry有邊次勁

同埋你講到其他隊要跑馬拉松得潮人有得回氣?
Kobe從一而終都有種血性 never give up 食撚硬你 而且防守從來唔偷懶
Lbj生涯中前唔係成日比到人呢種感覺 而生涯晚年為左carry球隊進攻係有唔少偷懶鏡頭嘅 比分大會見到佢好頹 我就覺得呢度都有啲分別嘅 不過如果講對自己表現要求啊身體紀律嗰啲又唔輸嘅
總決賽對決curry 3-1 lbj
1 on 1緊?
然後佢又會話: 熱火已經lead緊兩分 就算唔入都好大機會贏 MJ嗰球係輸緊一分 唔入就輸硬 梗係MJ心理質素勁好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞