NBA有咩球員歷史地位可以排係Lebron James前面?

954 回覆
450 Like 33 Dislike
唔係rmbj 粉 佢由出道到依家都仲可以打到體能波都叫唔勁?
呢個list算公道
入咗all star都唔叫星,你認為係星先叫星,咁勇士0星平民隊拎4冠,curry歷史第一,開心未?
啊樂當年真係好撚癲㗎
agree
騰空同第一步都算頂級
近代諗唔到邊個2,3號位有呢隻feel
打贏柏豪最多計佢地球上goat
剛剛夠資格上宇宙同文樂et 聯隊打場friendly
終於有人提Olajuwon
球星-巨星-超級巨星-GOAT
都基本上去到最後絕殺就係拉空晒玩單打射入致勝球

亦可以話係當刻個隊波核心個個
最好波個個

但接受唔到係籃球世界會叫隊友處理絕殺球

仲要自稱GOAT

唔好意思 咁都得既話 我都無咩好講
rmbj 樣樣都有 但好似冇一樣野特別突出

講啲抽象少少既

統治力 :唔夠MJ ,TD
形象:唔夠MJ kobe
影響力:唔夠MJ (對NBA係世界既影響力)shaq (對比賽既影響力)

數據上

得分歷史第一
助攻頭4
3分 頭9

佢係好全能 而且由後生個種靠體能 慢慢轉型 1個人可以打曬5個位 而且保持健康的確係一個運動員最需要既野

歷史地位上 個人認為應該有頭5

不過比較好奇 邊個會做佢名人堂推薦人
依個真係唔差。 睇住佢poster Yao Ming 就知勁
我自己覺得難啲
Kobe 18次全明星
9次最佳防守陣容有啲難超越
仲要FMVP都多一個

Curry嘅地位除咗佢4冠 1Fmvp仲有佢嘅3分紀錄根本就冇可能破到
我覺得排第10好合理
利申 curry fans

始終地位同埋實力係兩樣嘢嚟
如果齋講巔峰實力 KD一定有頭三
咁啲人覺得佢carry咪比佢囉
有咩問題?
我自己心裏面佢一定勁過O’Neal
防守真係歷史第一
進步還進步 屈還屈 都係咁撚商人
Shawn Marion Mo Williams點計先?

16-17騎係幾星騎?
Curry 唔係第一 但至少贏lbj
咁啲隊友確實係比LBJ用到廢左
Love 灰狼時期咩數據,騎士時期咩數據
占迷撐GOAT論點
4冠
4FMVP
4MVP
總得分第一
各種最年輕紀錄
數據唯一xxx

但其實
4冠有一季縮水一季黑哨一季迪士尼
4FMVP,其實Wade、AD勁顯重要性
4MVP,真係勁嘅
總得分第一,如果籃球係個人運動,我就會用總得分嚟定邊個係GOAT
年輕紀錄、數據唯一xxx,根據就傳媒炒作,運動本身應該只睇勝負

需要做GOAT,戰績、影響力、領導能力都需要服眾

戰績方面
4-6 Final
07, 17 Final 0-4
11Final 戰犯級發揮
奧運銅牌
明顯唔夠MJ,Magic

影響力
Magic拯救NBA
MJ推廣至全球
LBJ兩年收視歷史最低

領導能力
LBJ Decision 1,2 、燒波衫、轉隊
MJ降服Rodman
Magic Showtime 拯救湖人
我無話佢乜都錯喎

依家講邊個排佢前面 甚至乎GOAT呀嘛

咁有個近乎「神」既MJ係度,無瑕疵職業生涯

LBJ有咁多個points俾人拎到出嚟講

咁何來佢會超越一個GOAT?

Ok

irving單打絕殺唔講得
Ray Allen入三分救佢唔講得
4勝6負唔講得
組團唔講得
走步唔講得
今日破記錄但輸波唔講得

咁LBJ前面一定無人啦

LBJ>all
ESPN
3-1反cup 73勝 仲要幫家鄉52年黎奪冠救贖自己
已經夠傳奇
當然LBJ始終冇做出一個皇朝
不過都夠回味
可惜生涯高峰遇上一隊歷史級的隊伍
你鍾意啦
點話點好
同你呢啲人討論完全係哂時間
我唔應該留言
其實九成都係咁架喇

來來去去都係

curry入 邊個出
兩位神獸值唔值係度
8-10 三個位郁嚟郁去
LBJ只計榮譽數據一定top2 計埋精神就變top5top10etc
奧尼爾 /奧拉祖雲/ magic Johnson
講多次,季後賽最多絕殺係lbj
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞