NBA有咩球員歷史地位可以排係Lebron James前面?

954 回覆
450 Like 33 Dislike
你都識講虛無嘢啦,點定義先?用你嘅標準啊?
你呢d擺明攞黎講啦
Tmac係佢嘅勁版
唔係唔夠我論
研究下姐

因為真係好接近個情景

唔計一個俾人打到第七場喇

唔講到咁鬼肉酸

我唔明點解一個自稱GOAT既人會俾個球權隊友自己一個處理

你話佢殺到入籃底 兩三個一齊跳起防佢 佢傳俾第二個就話姐

佢個態度係擺明叫irving自己搞掂

無問題既成件事 可能irving單打好過佢個刻覺得

但唔係GOAT應有態度
係 所以我講佢係全能就係咁解

當然每個人解讀/感覺係唔同
你上面所講既 每一樣野都有人同佢比較 而且比佢好
但加埋曬咁多樣 就真係冇人可以同佢並列

利申返:非黑LBJ/LBJ 死忠

純粹如果以數據上體現 佢可以話歷史第一人添
但如果加埋數據外既 例如影響力 / 形象 / 風氣
佢又好似唔係對NBA 有好大既影響 純粹個人意見
咁咪LBJtop2 我無話唔係

你係咪無追post我地討論緊既野

邊個排佢前面,top10公認
自己top10 etc wo
唔見MJ幫pippen拉開叫pippen射?
你咁講 我咪問你咁點解要比kerr射
好難答咩?
咁你都排好咗mj第一,lbj第二,咁你仲討論佢goat做咩?咁仲有咩好拗呢? 你真係好矛盾喎ching

真係唔使咁多廢話
一張圖已經分到MJ LBJ 要點排
我咪答左你囉

一個決定一個引開兩個俾空位隊友射
一個係拉開自己個個 無幫隊友拉開埋佢個個
要隊友1on1喎

即係用自己能力幫隊友無左被防守 空晒

一個係純拉開防守自己個個 無幫過隊友拉開埋防佢個個喎?
咁有人搵我討論 大家研究下姐

有人覺得唔係咪研究下
一陣又話你呢張圖無411榜 有欠公平
其實你咁講,係咪唔服lbj坐第二?真心問
睇到14season 2個3連冠

就諗到當打之年 覺得籃球太悶 去左打棒球
榮耀 唔係淨係得fmvp 其他數據完全冇視咩?
關我撚事咩佢坐唔坐第二

不過有Ching討論 咪一齊研究下
見你咁激動,唔知以為lbj搶咗你個位
睇fmvp數就 mj 第1 lbj第2,不過計埋精神個d mj就要扣分 lbj變左第1啦,mj贏左第1次3冠之後知道一定4連唔到所以就quit game去左打棒球逃避,唔專重自己職業
打多少少字姐 唔代表激動既

可能我睇法錯呢 又可以睇下人地論點成唔成立
係 死老豆又唔玩 無feel又唔玩

人地就宣揚兄弟精神 一班朋友柴娃娃贏波慶功食牛雜
Curry
Fmvp + Champ > Champ > MVP > Dpoy > All NBA Team
咁你FMVP 數平到
咪再計有幾多個Champ
幾多個MVP
幾多個Dpoy
幾多個1陣1防囉
其實lebron 用身體打波呢個講法好印象流
雖然佢啲切入好屈
但佢啲中距離,low post fadeaway 其實都好穩定
2018 lebronto game 2啲fadeaway 直頭唔撚識炒
Footwork 既話,可以睇下佢近呢幾年嘅post up game,啲轉身基本上好難守到
球場視野同球商呢啲更加唔使講,有時見佢啲傳波都懷疑佢背脊係咪有另一隻眼
然後條友仲誇張到可以同對手講話佢行錯form
係好撚黐線
所以lebron 跟本就係集身體質素、技術同球商於一身既籃球怪物嚟,但因為佢嘅身體質素實在太屈,令到其他既優點冇咁明顯
另外想補充一下,lebron 既剷籃其實比想像中難,有打過波都知道當你全速衝入去之後再俾防守嗰個撞一撞,係好難上到籃。但lebron 可以喺全速衝入去嘅情況下,absorb 完contact 再攞埋and 1,對波既力度控制同埋放籃手感根本係頂尖級別

不過罰球唔穩呢個係真嘅
岩呀,一個職業運動員因為無feel就唔玩真係好唔敬業樂業,俾人觀感好差
想問下你地個準則係點?
個人能力擺先?榮譽?影響力?
如果個人能力為主,我擺既頭十唔會有curry
因為我會揀攻守一體既先 curry一定無
但三項加埋嚟 curry會擺係我第8-9既位置

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞