NBA有咩球員歷史地位可以排係Lebron James前面?

954 回覆
450 Like 33 Dislike
好多三姓家奴唔面對現實
其實唔知上面位Ching拗d乜,籃球係團隊遊戲,邊個有合適出手點就邊個出手㗎啦,你硬係要講到乜自己拎波打,咁你打1vs1咪得囉,洗咩5vs5,真係為屌而屌
一手一腳講緊淨係得個一埸?其他年份就唔係一手一腳?
又好似係,40歲malone都守到如日中天既duncan一棟都冇
同意 5打5 團隊運動

但5打5入面都會有最好波個個

唔係何來有MVP FMVP同咩top 10 50大75大

咁揀歷史最強球隊同最佳戰績球隊就得

個問題係 當個個球員要拗到係咪代表種運動史上最佳

咁當然唔係用其他一般球星既量度去比較
Final 關鍵一球 情景接近 咪有可比性

唔係一陣又話隊友質素唔同 對手質素唔同 規矩唔同

咁終有一日都可以講到4>6
因為佢係先有結論然後再諗返d原因出黎駁人
NJ之後得curry俾到我wtf嘅感覺
*MJ
咁即係得個一球mj係一手一腳啦,其實埸佢唔係一手一腳啦
大家共同目標都係贏姐,你用你自己得分手段去幫隊波贏,佢用佢助攻嘅手段去幫隊波贏,兩者都冇衝突㗎,咁你mvp/fmvp係咪一定得分最多嗰個拎先?助攻多嘅拎唔到?? 根本上你一開始去比較都唔客觀啦,懶係講到自己客觀去討論咁
6fmvp唔知算唔算一手一腳
LBJ都係 不過得4次囉
16年irving射個球計佢助攻咩?
一手一腳即刻一埸波入面得分籃板偷波助攻封波都包辦晒?
Curry
Iverson
你都9唔搭8嘅 咁你講到mj咁勁,佢咪一樣有關鍵時刻分波!屌
Oneal好似真係俾人踢走㗎喎
當年係揀咗penny留低
⋯⋯⋯⋯⋯⋯
講緊最後98年反cup個下快攻2分再偷波last shot喎
唔夠人講又講粗口同話人九唔搭八呀小朋友

咪討論下囉

97個球就計助攻
唔知16個球計唔計喇
你而家講到關鍵時刻一定要自己拎分喎,助攻/傳比人都唔得,有邊個係冇試過關鍵時刻分波啊?你真係越講越打橫黎
你自己睇下你講咗咩先啊?咁mj咁勁洗乜助攻啊?唔自己拎分?咁佢係你心目中都唔叫goat啦
你都識講馬刺炒罰球 咁呢個把握怪得邊個?完咗Game 6點解馬刺又贏唔到Game 7?你唔講吓LBJ Game 7表現?
同埋第4節開頭落後嘅分都係LBJ追返嚟 Ray Allen前一球3分都係LBJ射入 仲有就係球證回帶睇Ray Allen入嗰3分有冇踩界嗰陣 POP靜靜雞換Duncan出去而球證係冇吹

完約做自由球員點解唔去得騎?即係一入NBA就要打死一隊波?依家佢轉邊隊邊隊有冠軍之餘仲要有FMVP

MJ一定第一 LBJ亦都一定第二
得 無話唔得呀
但事實係
LBJ唔係助攻俾irving喎

佢行開等irving單打curry咋喎

佢傳完空晒?定助攻拆你屋?

完全唔關佢事既last shot

同97拉空兩個傳俾隊友 或98自己拎完2分再偷波再拎2分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞