NBA有咩球員歷史地位可以排係Lebron James前面?

954 回覆
450 Like 33 Dislike
收到
咁LBJ 38388入咁多分好膚淺
MJ十個得分王又好膚淺

要睇分波助攻

咁Stockton同magic 先係GOAT?

依家講GOAT呀嘛
當大家平較兩者成就時 各有千秋
我睇到論點咪就係一個唔敢射最後一擊
一個就背負最後一擊 球隊勝敗

都唔講咩走步 組隊呢d la

MJ就俾人打到仆街都繼續去
繼續打落去

佢就帶天賦搵wade

史上第三PG同史上第一SF同隊打天下

即係當係MJ同bird聯手

不如成隊dream team約係熱火射啦
你rank GOAT 要 clutch shot行先 可以
但可以講下Playmaking 同 efficiency 先
Do the right thing at the right time 有咩錯
好似Jordan pass比Kerr 咪就係一個好例子

講moment 可以望望 12年 東決game 6
mj都講得通既 kobe就訓啦
上面拗MJ同LBJ
總決賽奪冠率100%果個已經贏左
加埋冇抱團
總決賽喎
NBA常規賽重要既話收視就唔會咁低啦

個個都hea下hea下

籃波咪就係搞到無人理要靠噱頭就係咁解

唔去到季後賽根本個個都唔係全力去打
公牛嗰隊除咗mj,邊個有Irving嗰d進攻能力先?我覺得Irving處理冇問題啊,你公牛唔通比洛文打啊?你咁樣去定義係咪偉大?咁係你眼中唔識last shot就唔係偉大㗎喎
睇上面再回啦 印象流大師

james唔敢射?playoff入左5球絕殺

仲多過你個mj

咁不嬲個個都識講 睇波睇完就算 叫d細路咪學
正正經經快攻放籃算
咪只講playoff囉 大師
對位黎講各花入各眼

MJ係技術+無解1 on 1
Shaq係力量+同體形唔相稱嘅速度(頭10年)
Curry係射術+半場射程

高峰時期都係統治左佢地個年代
只係MJ同Shaq有1 on 1對決觀賞性好似高啲
但論籃球進步Curry 3分一定高效過兩分兩分咁入
如果我有機會同一班老死一齊打天下,我都好樂意
打錯 sor9

potential
唔係game6 game7 東決西決 final 唔計啦

就當大家決定一樣數量 決定處理一樣

咁最後邊個rings多?
講真態度都唔輸啦
講真絕對冇質疑mj>lb

不過睇唔到咩原因lb 唔係第2

38歲仲有30分一場,其他人38歲嗰陣..?

冇3有D都仲可以用
得3冇D真接唔要
印咩象流

絕殺量最多

前設係有機會要射絕殺喎

即係老生常談

MJ無打個搶7 又點樣有打第7場經驗咁既意思
curry單核嗰季附加賽輸埋畀RMBJ放暑假啦
講組隊curry搵KD仲過份啦
Mj比人打到仆街走咗去打棒球喎
屌你搬龍門搬到去長洲
唔好搬龍門啦 好柒
寬容d 人地諗都要時間架
講緊finals又拉返到講playoffs

MJ俾Kerr
LBJ靠irving同ray
都係final

你就講返play off

咁講返LBJ有優勢既野囉

呀撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞