NBA有咩球員歷史地位可以排係Lebron James前面?

954 回覆
450 Like 33 Dislike
浸廢老味
Kobe 個人覺得係around 8-12
啲人講到Top 2 top5就真係over咗
第一 PG Magic
第一 SG MJ
第一 SF LBJ
第一 PF Duncan
第一 C Jabbar

再嚟 MJ > LBJ > Magic > Jabbar > Duncan
fmvp呢?
Bird 一定排得早過 LBJ,沒有 Wade / Ray Gun / KI,RMBJ 甚麼都不是
Fmvp > champ (主力身份)>MVP
Bird 打一人籃球?
呢方面 kobe 先係
兩次四巨頭
老實講得MJ一個
lbj係平均地勁又打得耐所以好多勁數據,但如果計prime既頂峰mj同kobe都勁過佢
唔係幫LBJ,而家呢個年代有好多勁球員,幾乎隊隊大當家同二當家都有實力,三分流行下,普通射手跑下戰術神經刀又準,Kobe,MJ組團都輸啦。
如果只係講「改變」同「先驅」
Curry 應該係goat級別
可以同mj fight下
Mj and Lbj
Bird 唔係組隊,隊友甚至冇 Showtime Lakers 咁勁,所以80年代先覺得 Magic 同 Bird 係好接近
你明我講咩👍🏻
咁MJ都係做老闆先打多隊
Shaq 後期直頭公廁
Pg to pf agree
你要講隊友定講組隊
唔好龍門任搬

Bird 有兩個 HOF 隊友都叫廢?
Show Time Lakers 勁唔代表 BOS 廢
你咁講如果要 respect Bird 要打 Lakers

又唔見你 respect 埋 LBJ 要打 Warriors / BOS / Spurs?
LBJ 打嘅隊有邊隊唔係歷史級強隊
同意,我心目中係
MJ
Bill Russell
Jabbar
Magic
Bird
Duncan
Curry
O'Neal
LBJ
Kobe

LBJ 連憑一人之力帶領球隊贏 Finals 都冇,連 Curry / O'Neal 都不如,佢改變球壇係走步、The Decision、咳同組隊
Duncan未傷到跳唔起要玩地板流之前殺神咁款喎
傷完跳唔起轉務實打法高效無解

要一捉當關刷分咁唔數幾年前夏登同忍者龜,刷到爆晒但隊波無起色咁有咩用,算唔算你眼中有歷史地位?
其他年份唔熟
MJ攞63比bird話係神果年隊友粒粒星
改變咩撚嘢根本就印象流
現今籃球講全能 講可以打多個位置
我夠可以話 LBJ 帶起
LBJ 打嘅隊有邊隊唔係歷史級強隊
2011 Mavs
2012 OKC
2015勇 (2015勇當時仲有好多質疑 未勁到歷史級 下一年先進步到歷史級)
2020 熱火

以上都係當個球季好出色嘅球隊 但未到歷史級球隊 你鳩up都有個譜好喎
雙標仔 講多都哂氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞