NBA有咩球員歷史地位可以排係Lebron James前面?

954 回覆
450 Like 33 Dislike
即刻你拎左佢個一埸係1手1腳黎講,其他埸唔係1手1腳就唔拎出黎講,咁係cherry picking wor
歷史頭5
LBJ
Kareem
Bill Russell
Wilt
水底灌籃mj都做唔到啊
每個決定做岩晒 咪6冠6FMVP囉
一定冇高比 條強姦犯吹大左
當97,98係喇
咁LBJ有邊次係?
姐係而家助攻又可以啦?傳波比人打就唔得?咁你唔符合你心目中嘅標準?
你知唔知乜野叫身體打波?唔係用隻手拍下波個種叫用身體打波wo
助攻同傳波俾人打唔同喎
唔好又夾硬加插落我說話度

97係助攻 98係得分

佢拎四冠最後時刻 有需要做到呢樣野既係16

16佢又無助攻又無得分喎最後時刻
你要講好似係火箭咁樣射先㗎喎
公道講句 玩具界lbj係最有腦
其實係研究LBJ值唔值top2姐
或者研究佢同top1相差咩
咁你邊度客觀啊?做得嗰d就拎黎講 唔得嗰d就唔講,寬己嚴人,咁你玩晒啦
唔係好明你講咩

咁講返大家拎冠都係FMVP

但係6>4

之後唔知有咩仲想討論

繼續一齊研究下
我夠話lbj得分歷史第一,mj都行埋一邊啦
而家冇人唔認mj第一喎,係講你衡量mj同lbj標準不一姐
得 真係得 我都諗緊風向幾時轉呢一邊

好在之前比較少人講渣巴係舊歷史得分王就係GOAT

唔係實話依家LBJ已直接變左GOAT
佢邊可以叫有Footwork….天龍八步就有佢呢種級別既球員,連專登炸完板再自己接返個波再入埋都做到handicap加走步,已經唔洗再講footwork
LeBron 剷籃難既話,咁現今既ja morant 同sga 都可以話難,佢地都做到and one
你當jokic 死咗?
有幾不一呀

咪來來去去講緊final 最後關鍵時刻貢獻囉

唔講數量 講個表現喇已經

一個行開俾隊友單打
一個引開兩個助攻隊友
一次就自己搞掂

好清晰咁去講返件事出嚟

亦無話你唔認同MJ1
咁點解嗰次要助攻先?係你心目中唔係應該都要自己打咩?你嘅理解係 唔自己攻等於唔係goat喎 定係因為mj有一次係助攻,所以比嗰理由佢?
2016勇73-9歷史最佳紀錄都3-1反cup喎
一手一腳搞掂 係指整個攻勢由佢而起 直到得分 贏出比賽

即係你可以係

突破-得分

突破-助攻

等等

個攻勢 係最後一個攻勢要去贏波

想問下irving射波前 LBJ係最後呢個攻勢上

做過乜?

有無參與過最後呢個決勝分既任何一個環節

佢只係做個最近既觀眾囉

Ok 拉開mark自己個防守球員囉

但拉開左 唔幫手去得分 場波唔會贏

當時89打和

但MJ 97 98分別兩個動作都係帶隊波贏波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞