NBA有咩球員歷史地位可以排係Lebron James前面?

954 回覆
450 Like 33 Dislike
FOJ 一定係all time 最肉酸
計哂所有運動都係 沒有之一
唔好恃住自己老屎忽就覺得自己好啱先得㗎

大家現實啲比較吓啲成就

冠 Kobe 5 LBJ 4
MVP Kobe 1 LBJ 4
FMVP Kobe 2 LBJ 4

其實已經有明顯分別 覆埋你講轉隊問題 唔講以為NBA世界入面轉隊係可恥 照你logic Shaq喺96年轉去湖人係恥辱 馬龍03年轉去湖人係恥辱

Larry Bird Stephen Curry Dirk Nowitzki etc都冇轉過隊 咁佢哋嘅歷史地位係咪又比LBJ高?

唔好活喺過去覺得轉隊同啲球星組埋一齊就係錯先得㗎 如果係禁忌咁點解NBA有自由球員俾佢自由選擇嘅制度?我唔講LBJ 講類似case嘅KD佢嘅歷史地位都高過Dirk Nowitzki 同I Thomas啦
好撚憎kobe fans 係度左痴右痴
次次搞到正常討論唔到
一人一城真係冇野好J 先拎黎J
睇下wade 同pp 仲有IT 對球隊忠誠換返黎係D咩野
咁NBA整Free Agent嚟又做咩而且由下游變中上游爭冠成個過程係講球員 教練同管理層 而且打得唔如意我完約去同其他更好嘅隊友一齊有乜嘢問題?

利申我覺得MJ一定係第一 no question 但睇唔過眼你哋有啲人盲反LBJ盲反到排Kobe Curry甚至Nowitzki都前過LBJ
係囉 FOJ有幾多FMVP
統治力係邊個stat?
笑左 即刻唔覆 柒到仆街
盲反係咁撚樣架啦 仲停留係十幾年前既討論區
人講佢就跟住講 波唔肯睇都算 google數據都唔識
仲要大大聲係到同人拗
痴點解會有FMVP

又或者你講吓點先叫唔痴

我希望你係理性討論
Fmvp埋俾你講到係攞着數咁
盲反係咁, POST頭有條印象流話MJ成日絕殺, 一POST張圖證明james季後賽絕殺最多 又係潛左, 話要睇FINALS
mj goat
lbj all time 2 就係咁簡單..
D盲反死都要吹到佢連top 5 都冇 又話kobe >佢真係笑死人
唔講佢本身打籃球成就 多到數唔曬
淨係睇佢幫NBA點樣成功衝出國際
同埋幫Nike 賺嘅錢 你就明
前人種樹 後人乘涼 curry Lbj係世界咁出名
唔多唔少係佢呢位前輩貢獻返嚟
你睇佢退咗休20幾年之後先公播the last dance
Netflix 都可以全球熱播
就知佢對nba以致籃球影響力有幾大
縮水賽季唔計 但唔知點解啲盲反又會計99年Duncan 嗰冠 隊友射入關鍵3分反超前所以都唔計 但佢哋又唔講吓05年Finals Game 5最後Horry射入3分 仲有咩影響力 咩街場嗰啲 照呢個logic咁分即係Magic Johnson歷史地位唔及Stephen Curry甚至Allen Iverson
Queen James 的確好撚勁
但係佢唔係一個運動員 只係一個籃球商人
邊度有著數就去邊隊 一個leader/所謂嘅King唔應該係咁
轉三次隊拎4個冠軍都不如帶領一隊波經歷過起起落落
所以佢淨係得榮譽數據可以討論 完全冇傳奇性
你講得啱但主次調轉咗 冠X6 FMVP X6 MVP X5 一堆最佳陣容已經奠定咗佢GOAT嘅地位 嗰啲虛無嘅嘢唔需要拎出嚟講
咁你有冇諗過 MJ係仲全面過LBJ
10次得分王 防守一隊
仲要有埋DPOY
真 John Stockton呢啲先叫有傳奇性 睇好Lillard唔轉隊退役嗰陣歷史地位超越Nash同CP3
Lbj做過assist leader 喎
歷史地位當然計成就
但點解唔計影響力?
NBA咪又係商業野 點可以唔睇埋大眾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞