NBA有咩球員歷史地位可以排係Lebron James前面?

954 回覆
450 Like 33 Dislike
咁佢剩係講 show time lakers 吖嘛
我咪提出 lbj 打嘅隊都係同等 level
bird 都唔剩係輸比 lakers 啦
mj 都輸比 oneal 魔術 啦
唔好攞harden同龜相提並論
harden係輸比勇士
其他唔講
齋講Bill Russell
佢有咩可能排到咁前
harden 拎得分王個年命中率都係低過聯盟平均水平
兩個都係刷 唔好爭
一個clutch time 例炒一個PO都有好表現
你演繹我既文字極端左 放鬆少少
你愛Duncan ok
但無需極端化我既說話然後迫我認同你好嗎?

我係覺得Duncan唔入我list top5

So?係咪一定要認同你睇法?
Any肥佢平均分得十九分 好難說服我
但佢有團隊榮譽加一乜一乜加乘
Top10好客觀
Top5多左
TS% 61.6
咩年代呀
重計表面FG%有咩用
全能 無問題
如果真係可以一個打曬
佢應該有十隻rings
結論佢係全能
但佢既全能幫唔到佢拎rings
而佢個四冠都令人覺得有疑問
Kobe最後一場個規模同吸睛指數高過今日好多
知咩事啦
最後一季 作客都可以全場叫mvp
唔洗驚動佢 派住Pakho先
https://youtu.be/iDUL1mQ4wjI
你要講 advanced
最重要兩個數據
癲峰 OKC 龜 VORP 同 BPM
同癲峰火箭 Harden 一模一樣
點解唔可以比
兩個都冇冠 都係 mvp
其實羅素同張伯倫係等於呢種運動既象徵咁
一個團隊榮譽最多
一個個人數據勁爆

唔等於真係佢地當時既實力擺係依家一樣咁勁

可以係respect 可以係致敬

最大路大部分人唔計自己心中top 10

基本上係每個十年最勁個幾個

史前:羅素 張伯倫
七十:渣
八十:鳥 魔
九十:神
千禧:Kobe 鯊 佛
一零:LBJ (擺埋curry)

其實個格式大部份人係想咁姐

之後都係一貫討論 幾多隊參賽呀 規則呀 咩科學化訓練等等咁

邊有如果呀其實
有時係一重尊重姐
lebron assist 都排第4喎

屌你老母
Prime嘅話頭五都數唔到佢啦不過佢真係少傷 打得夠耐 成個球員生涯咁計嘅話佢應該最勁
其實唔洗拗 lbj 一定>>> kobe
利申:curry fans
幾好
美斯今屆贏世盃都要靠整體
一人之力
講勁講統治力都仲有人人勁過佢
MJ Magic Duncan O'Neal Kobe
以上都稱霸過一段時間

不過歷史地位點都有top5
歷史第一SF就肯定㗎啦
美斯 12m 唔係一個人射哂5球同撲哂5球
靠隊友
改變成個打法

kobe 係 top 5 討論根本唔入流
even ESPN 班 9upper 都唔會提佢
多謝
趙岸池
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞