鏈鋸人動畫銷量連2000都冇

1001 回覆
292 Like 15 Dislike
fyi
2018 大ip 版權費獨家1000萬左右,非獨家300萬左右
當冇通脹 一集都幾十萬 仲要唔止賺一間
用咁多大卡士整歌 結果又係輸左比個聲優主唱 建議藤本樹將清梳man既final boss寫成結他惡魔
中山龍好努力想表現出「電影感」,盡量cut哂動/漫畫獨有既表現方式
但我feel到既唔係「電影感」而係「唔似動畫既動畫」

連聲優演技都係咁,除咗power,全部角色把聲都有咁低壓到咁低,總之要整到唔似一般動畫角色講野
呢套垃圾一早棄左,d人以為宣傳多就盲目跟風睇,今次銷量証明晒始終觀眾係有眼睇
炎拳好撚癲喇wo
孤獨搖滾本身係四格,
有好多中間位可以加插原創分鏡演出,
啲原作fans本來就無立場,
睇到原作無既驚喜咪成功

電鋸人本身就出名分鏡演出特別
觀眾係想睇你用動畫重現果啲分鏡,
結果中山龍你走去係咁加原創畫自己野
簡單來講打自己J懶係文青,fans緊係唔滿意
套漫畫第二季都唔知畫咩
雖然幾鳩 不過個人覺得真係好睇過鏈鋸人
鏈鋸人睇左幾集就無再睇
日本人唔值得擁有電鋸
分鏡差你認真
中山龍我屌你老母
保底
係咪得我一個覺得動畫整得幾好
好特別 唔似一般動畫 而且好多scene都好印象深刻
例如秋細個見到成間屋被槍之惡魔整爛個scene、makima餵denji食糖個scene、
同埋makima搭火車+公安俾人偷襲個scene個節奏劇變果一下都整得好好
上mal睇評分 popularity都好高
但呢到吹到地底泥咁
晨早講左MAPPA唔撚掂晒左套野 大家負皮唔撚信
俾ufo 用fatezero 嘅風格整 分分鐘紅過spy family 添
你勁搞笑
主流黎講 角色魅力吸引好多 & 打鬥畫面差太遠 咒術最後一集打鬥應該呢幾年最top之一
不過睇得出鏈動畫擺明想重點唔係打鬥位 想玩成個vibe
日常畫面好多好靚 細節位 連d衫同紙都做埋動態 光影連塊窗簾都透得好真 酒杯上既氣泡一層層 但想紅既話可能將d錢放哂去打鬥仲好 主流觀眾睇得開心
當佢係垃圾小眾電影節參展作品咁整 就預咗票房都係嗰個級數 好哋哋整套marvel出嚟咪冇人投訴囉
如果動畫可以令漫畫銷量上升 應該有第二季
動畫將漫畫d優點cut哂咁滯,班fans仲話好睇
睇左第一集都知唔得啦

專區入面d 看門狗仲話套野好撚紅
漫畫要去到第9本先至令成套野神
動畫唔一次過20幾30集就係會失敗
啱啦玩vibe 燒原畫精力畫泡泡
日常打鬥死人都咁撚Chill 咁慢活
樓主貼埋bd/dvd銷量出嚟,你咁都可以講到全世界得連登仔唱衰咁
都唔知係咪fans,成日係度電影感電影感,有睇就知電鋸人冇咩電影味(得reze上樓梯果段好有電影feel),而係炎拳,驀然回首,再見繪梨重電影味,而且就算電影都有分快節奏慢節奏,幾時用長鏡頭幾時唔用,中山龍條友連電影都未拍過就係度整電影感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞