鏈鋸人動畫銷量連2000都冇

1001 回覆
292 Like 15 Dislike
以呢套嘢本身個知名度除非搵元永/木村隆一出馬 如果唔係好難低過1700
BD賣得1700
連300蚊買碟都唔肯
邊個俾錢睇轉播

你係串流/其他接手公司
見到呢個數,你又會肯出幾多錢

賣轉播係賺到錢啊,前提係人地肯俾錢買先得
串流動畫未播之前 一定用好貴買返黎
b站明明大陸播唔到 都比錢搶首播實洗唔少
就係睇漫畫人氣 我先話好難蝕
佢講個8000人event 轉播

正番串流我估佢賣得好貴,但佢前期投資一樣好誇張
澀谷舖天蓋地咁宣傳op ed 果堆大牌歌手
我覺得未必無蝕到
BD淨係event 場租都cover 唔到
今次仲要mappa自組,無金主
連登唔比踩藤本樹架
一定要讚架
我其實只係想回應好難蝕

呢套主要係mappa有咒術係到
咁大宣傳是但有一樣野無貼近咒術已經係唔合格
最撚憎就係佢懶係致敬電影咁
扮撚晒嘢
佢宜家一卷BD賺少左過億yen
轉播費幾多無人知, 分成點計都無人知

但澀谷廣告費一定好撚貴
佢搞event 個場都係
佢地之前都透露過電鋸人每一集個成本都係業界頂尖

唔太明你個好難蝕係邊到計出黎

betwen 大作改篇1700就算無咒術珠玉在前,都係一個可以指住黎笑嘅銷量

人地巨人玩到S4都有4000
包容度一早比中山龍d態度用曬
出幾多睇幾多,keep 住差就keep 住屌
只求有驚喜
如果真的人氣高淨係有抽選呢一點都唔可能得1700
王之力加乘都得1700根本係暴死中嘅暴死
前面先有巴打po左土人數據都麻麻

以後d圈外屌點解動畫大賣漫畫家分得咁少可以拎電鋸黎做例子啦
動畫大蝕漫畫家唔洗幫手填數
我覺得佢係為致敬既野同電鋸人本身角色/劇情冇咩關聯,都係笑下就算

Btw致敬本身唔應該係賣點
做太多會令人覺得套野無原創性
日本動畫公司唔請你真係曬晒
直頭再世孔明
屌 Fgo半pack都無係到叫春話貴
成班傻9動畫黨得把口支持
唔去現地多數睇轉播 係指日本人定香港人
Fgo 小太刀
動物朋友二期監督達紀
個個都以為自己係新房昭之
串流呀 人氣大作呀
同季是但拎一套風評都好過中山人
睇返啲台灣動畫youtuber,套野未上之前比人請去睇首映
之後又出片讚讚讚

套野搞咁多宣傳,結果都係質素先係最重要
呢啲19技倆 電影就話遮 分割播既動畫都想管用
要買game 不了
算係側面驗證咗動畫黨多數應該都係無咩錢既學生哥
人哋話佢做生意 係老闆黎架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞