鏈鋸人動畫銷量連2000都冇

1001 回覆
292 Like 15 Dislike
人哋btr由一開始都冇打算同你鬥

點知係你唔夠打,之前仲有人敢碰瓷
如果佢aim咒術果種level
賺少嘅數應該係用億yen起跳
仲要應該愈賣愈差
佢原身個故就偏邪道
你想攞埋大眾個view就要改
但變相就好似DC學marvel 搞到柒撚懵懵咁
但事實上佢漫畫個銷量證明咗佢行到邪道係無問題
不如話佢唔夠極致兩頭唔到岸
大眾唔buy死忠都唔buy
人地Violet BD賣下賣下大賣2萬8變日本歐美京阿尼神作喎
開頭1個禮拜印象中都有>7000

屌錯po
開得8000人event場唔係目標億yen你都唔信啦
咁改編唔一定要照 copy 漫畫嘅爆位 無需要一定 memeable
改得好睇 理得佢半個分鏡都無跟漫畫
問題係動畫睇唔出以動畫為載體有咩 character
文戲武戲都係表現力不足
佢將堆 ed 丟番入去做配樂已經可以好睇 20%
到宜家都唔敢公布劇場同二期
個部署肯定亂曬啦

BD重要性下降左都依然係其中一個重要指標
死神應該超唔難,佢個品質係真係好高
而且第一季千年既劇情都未到不堪

冇完現術篇參考

水星就更加唔駛講
唔覺得中山龍係為咗大眾而改編 改編個目的更加唔係為咗減cult味
大眾口味就係鐘意爽快易入口 所以先有咁多異世界倒模文
中山龍呢條友開宗明義就係騎劫 用人地作品去宣傳自己
私心加料呢個做法佢唔係第一個 村田雄介之前係重製一拳超人入面自己爆肚同佢而家呢個行為一模一樣 講到尾就係想利用人地嘅成功表現自己嘅撚人
點會
本世紀最賣得嘅賽馬娘同物語都係賣女
尊重返
人地咒術初卷賣多過30000,卷均26000,唔要最初個2都可以double kill 電鋸
近10集好睇左架啦俾D包容
我對CSM都會包容到炸彈惡魔出場
想像下比龍仔搞 MKM 睇戲同炸彈妹學校嗰段文戲
好期待龍囝打骰既第二季,希望Mappa唔好降佢板
靠賣轉播都夠啦
但佢個場預8000人 一定諗BD賣萬幾張鬼滅咁
個event都係靠賣轉播 個場要夠大先可以拉長個鏡頭比d電影感
正常人都唔會咁毒去睇現地,多數睇轉播
Mappa並唔係一般日本動畫公司,marketing無咁守舊唔會在乎bd的
你地都幾一言堂
我又無話bd無用
咁bd真係唔反映一切,大家唔好太在乎1700呢個數字
想睇出第二期 陣間賣少過一千又有得笑
如果第二季肯執下,吸返的死忠,都好難衰過1700
水星隨時大賣過萬,鏈鋸邊有得比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞