鏈鋸人動畫銷量連2000都冇

1001 回覆
292 Like 15 Dislike
集集都好似睇新board game說明書咁 啲分鏡又亂
認真問
我動畫漫畫都冇睇過 但套野一定有聽過 斷估人氣唔會差得去邊
而且最近loop youtube 動漫歌成日都轉呢套既OP俾我聽
點解最後BD出黎差咁遠?

係動畫真係做得差定 觀眾口味問題? 照道理咁出名崩極都唔會差咁遠
事實係唔好睇,完全做唔到漫畫果種痴撚線既感覺

單以頭段計,個人覺得「你輸比我即係你個願望連揸波都比唔上」同埋「鋸完你再飲返你啲血,永動機就完成左」依類劇情係好體會到作品個風格

但動畫做出黎就係唔好睇,怪怪地咁
咁而家鍾意電鋸人動畫嘅fans咪發達唔使抽都有得去event
手足們見字買bd又幫大家慳一筆
想捧楠木就好想搵佢配power算啦
搵佢配mkm似想整死佢
仲未計電次同秋又係配得極垃圾
搵兩個冇經驗嘅新仔接大作真係cls
搞到依家王之力都出唔到
佢搵松岡佐倉內山呢啲level配肯定王之力到
但係而家買電咩人bd必中卷
我唔買bd淨上twitter收抽票會簡單d
慳番d錢買驚啦傻仔
咁大個行業發展到而家就係有佢個商業模型
追星夠on9 上youtube睇唱跳唔洗比錢 比錢spotify幾十蚊任聽歌 點解買碟買應援?
咁都要問係你水平低
你啱
畢竟bd都無咩存在價值我去課驚好過
真係好抵
心理夠強大咪由佢地笑
理撚得佢咩
祝你生意興隆🙏🏻
d時間線亂咁跳,係咁無啦啦出d用完即棄npc
吹到d特級幾撚把豹,99一出場就死撚埋
動畫差
個導演中山龍負責呢個project,但佢唔鐘意電鋸人本身個vibe,所以用電鋸人啲角色同設定同佢自己鐘意嘅平淡電影vibe,整咗套不倫不類嘅中山人
連5千都冇學咩人講唔重要
賣bd係最快回本方法同體現fans埋單程度
之前啲動畫channel分類中山人唔係改編動畫 係原創動畫
唔係配得差 你搵最勁既聲優都幫唔到幾多
成套野係製作上已經怪怪地
啲錢拎去請人唱歌都唔擺落套動畫度 又係神奇
J家到而家都未開晒串流都被人屌到傻㗎
屌唔入流 脫節 我都覺得係㗎 21世界仲鎖國營銷
不過賣得嘅團照賣百萬

你係有料賣得你就點都賣得
唔係整bd嚟托呀 你估啲公司真傻 啲fans真係厭錢腥
漫畫無問題,你買一套返屋企,劇情越後越好睇唔呃你。

動畫唔係差,係悶。我自己就追曬既
同漫畫落差太大,演出問題多多,呢度唔一一詳述

至於op kick back,首歌本身優質之餘,米津撞車做gym既畫面突然爆紅,變左新meme,米津本人又再一次事業高峰(我覺得
但同電鋸人無咩直接關係
一開始係唔只得你質疑
之後有巴打貼埋BD銷量同作品既後續展開有咩關係既台仔PO比大家睇
入面都解釋得好清楚,亦都見唔到有其他人留言質疑(當然唔排除block哂我地當睇唔到),你係都要包拗頸話絕對唔關事既,都無咩說話好講
唯有祝你盤生意順風順水,D客真係真金白銀支持你,唔好老板你剩係賺流量
鋸永恆個位動畫整到太暗,又要冇focus實電次度,加上電次個聲優完全冇水準,結果出到嚟就係普通打怪,睇漫畫見到永動機同諾貝爾獎嗰陣勁impressive,但動畫
公道講句,劇情 角色 設定要還返credit畀藤本嘅,但刪走曬mindfuck 癲狗 浮誇味,再配上中山特色嘅平淡 暗 冇意義長鏡頭呢個位就
先唔講故仔,我最憎佢就係係片頭加埋d 電影元素落去自high

完全對個故仔無關已經唔係叫致敬,係單純自high

我知電影影響作者好深,不過關套野咩事?
漫改大熱作仲要改人風格咁撚ON9 咁爆死法算抵死啦

不過好似唔止一次聽到日本有呢類型自把自為既負責人, 之前聽過單(唔記幾邊套) 負責人連原作都冇睇過就直接上陣, 最後俾人屌魔改哂人設同對話

真係好奇點解呢D人仲可以係業界生存
配得都好差
打鬥嗰啲都尷除咗最尾嗰話
但要谷bd第一卷銷量嘅話人氣聲優王之力夠做
就算之後幾卷仆直都有第一卷遮醜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞