鏈鋸人動畫銷量連2000都冇

1001 回覆
292 Like 15 Dislike
你又冇錯
不過要鬧交先會多人討論真係
一齊比較下阿媽同狂戰士對波都好呀
啲人吹到勁大
第一集見幾撚好睇 就追漫畫
好撚普通
五個字
5條5好靚仔
如果今季得鏈鋸人都算
偏偏殺出一個孤獨搖滾
同樣係改編+新人監督
人地孤獨搖滾完全係教科書級別嘅改編
加強原著風格(音樂元素+波奇顏藝) ,刪去不必要元素(賣肉)
鏈鋸人就反其道而行
將原著最具特色嘅誇張同荒誕刪走,全程嚴肅演出
D對白全部死氣沉沉咁讀,戰鬥又唔係特別出色
浪費哂漫畫帶嚟既人氣
動畫節奏咁鬼差悶到嘔
唔係乜都唔cut跟足原作就係好。漫畫可以自調速悶可以睇快啲,動畫就一個字悶
如果唔打算出第二季就唔會搵定上田無雙配
5萬咁少
不如話係mappa整得未夠好
啲OP ED整得有心過套嘢本身
一定出到season 2
賣版權已經賺好多 (netflix bilibili)
最多係賺少咗 例如原本想出劇場版 而家要取消
Ching你似唔太緊貼行情勁多goods賣
個個星期都有新嘢賣,未動畫化前唔使講
一個柄圖可以印喺襟章、毛巾、掛件、立牌、貼紙、雪櫃磁石貼、鐵盒etc
動畫化後就狂推合作款
單係namco就出咗cafe嘅中華風goods+夾公仔機goods
前排a店又有推出水彩風goods同特典
嚟緊又唔知邊間cafe又合作
仲未計趴趴同其他公仔

唯一硬傷就係動畫柄真係好撚柒 尤其秋 完全買唔落手
target既問題
買BD既人多數係萌豚死宅百合有咁上下年資
你鏈居人玩寫實風又扮成熟外國劇咁 個OP借鏡多部西片 但對象一定唔係死宅
所以注定BD消量低
人地極高筆直推既大作 用唔差黎形容即係衰左啦
好多都開曉, 識得賣週邊產品
好似高達, 盒模型賣得咪得囉
唔靠還唔靠
bd銷量低一係就叫好唔叫座
一係就買開bd嘅觀眾冇咁鍾意
咪搞笑啦 鬼滅咒術又咪係賣到發發聲
做得衰就做得衰怕乜認
虛心一問

有咩分鏡好既作品
漫畫後面廢到仆街
買嚟儲都唔撚俾EVA嚟緊出嘅BD我都想買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞