鏈鋸人動畫銷量連2000都冇

1001 回覆
292 Like 15 Dislike
見漫畫黨成日話之後先係戲肉

如果唔係咁大IP,續作應該收得皮
所以咪淨係掠到1700個人嘅水
「作畫」係幾靚,真係得作畫
D動作戲好唔掂,明明D畫好靚但完全唔吸引
第一集打喪屍個度直頭垃圾
作畫還作畫
動作分鏡演出配音係另一回事,唔loop了
中山龍type既文青實好中意啦
依家2期線低好多
好似過2000已經唔錯
咪二期啦
唔想睇中山人
失禮講句原作本身都唔係咩有好深內涵既野
mappa今季套超市廣告仲好睇
我知
就係笑鳩中山龍冇啦啦9改電鋸人
套野本身都唔係玩內涵嗰啲而係玩mindfuck
結果條撚樣腦生蟲
喺套cult嘢度懶文青
玩爛個ip
隻狗好正
電鋸人如果好似超市太郎咁正正經經咁整,依家應該起碼都賣緊萬幾了
又唔可以話冇內涵嘅

電鋸人底層咪係Flcl咁青春emo狂想曲

不過人哋flcl文戲音樂都係一流
叫好不好座既動畫係唔少,但csm點計都唔算
家下8000個人既場 果1700位精英文青可以打橫訓係度睇show
你識條鐵
mappa擔心大家健康,貼心安排social distance
鬼佬:好嬲好嬲
原來seed d都賣咁撚多
果陣有動畫公司社長講過賣到比大陸愛奇藝B站已經回左本,其他咩都唔洗做
佢仲賣比美國Crunchyroll, Netflix, Hulu 之類,肯定有錢賺
不過大陸愛奇藝B站就蝕到仆街
識個fd做medialink,佢話CSM都算幾天價下,同埋係前所未有咁多平台買,包括一D東南亞唔知咩名既
不過播出街之後咩情況佢就無提啦,我都費事問
大陸果塊係成本,其他地區係利潤
佢根本可以完全唔care你地覺得好唔好睇
其實話佢係文青片係咪侮辱睇得多戲嘅文青
原作本身嘅口碑同商業成績,金主對動畫投放嘅資源,都明顯係衝住將電鋸呢個ip做到去年度霸權級別,淨係保本明顯唔滿足班金主個野心,仲要無論商業成績定流量畀同期嘅btr同水星屌打
其實係真
但假若出第二季既話仲可摸耳嗌返第一季口價我就好又保留
少咗錢收難免質素又會差咗(當然繼續續投龍哥既話就直頭唔關錢事)變相都只係CSM Fans受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞