鏈鋸人動畫銷量連2000都冇

1001 回覆
292 Like 15 Dislike
好簡單,改得好就冇乜人出聲架啦
京都咪又套套大改,神作率高到乜
反而又冇乜人會叫京都原作粉碎機
應該係日本比人杯葛得好勁外國就仲係好受歡迎
如果個問題係話: 「孤獨搖滾BD第1.7萬,少過10年前IS名作之壁兩萬幾,係咪代表孤獨搖滾廢過IS
就可以用BD趨勢向下嚟討論唧

依家係講緊電鋸人係連同季啲肉番都賣唔過喎
續作肯定插水,好難同第一季既作品比
Sor,巨人S4 Part 1仲有3000
但鬼滅漫畫評價的確係冇動畫化前好所以咪算係動畫反噬漫畫
若果係咁一文不值,點會揀佢動畫化

當時ufo喺業界都唔係籍籍無名,製委肯搵ufo唔搵咩studio Pierrot都證明製委對套嘢有信心;同時ufo知套嘢嘅風格食正晒自己嘅長處,動畫先爆得起

Mappa今次有板你睇夾硬做係冇好結果
鬼滅同今季死神,都係比個大方向你
中間你隨便改,打到識飛都得

鏈鋸抄漫畫,又抄得唔好
動畫既優勢 (e.g. BGM) 又表達唔到
S4買BD係件好難嘅事
首先前面3季都有買先會繼續買,呢度已經得返好少人
第2,換左動畫公司,勁多人唔慣,未必肯買
但咁都仲可以輕鬆高過套強勁宣傳新作嘅一卷
又唔覺得佢一文不值嘅
劇情玩shock 係幾好
唔按套路有新意
我覺得問題都係動畫演繹姐

今次csm 完全係鬼滅嘅相反
人地ufo carry 漫畫
佢就中山龍大導拖累漫畫
Whatever

總之結果都係動漫評價(不論好壞)反噬漫畫評價(由好轉差)
動畫評價*

自膠
好似話咒術動畫化之後帶動左漫畫銷量多左好多新fans 電鋸帶動唔到有新fans
//只係覺得bd銷量開始唔高 會唔會係遲早都會發生嘅事
唔單一只係電鋸人一套//

但大製作又舖天蓋地咁賣廣告最後初動1700嘅
就只有電鋸人
個Event 仲預咗8000個位比大家"抽"
依家真係尷過千嬅空席祭
僅僅合格?
零宣傳頹番就係

呢套一定唔係
死神,水星都未賣BD
鏈鋸隨時第六都冇
呢個表就咁睇應該係指平常成本嘅一般動畫計
以電鋸人嘅製作成本計,冇1萬都應該回唔到本
應該係指第4季以後嘅劇情
wit應該係見到個故事爛到爆就索性唔做
mappa接手就奶撚咗嘢
近年多左賣外海既版權,呢個表參考價值係低咗
越係die hard fans越唔收貨
當然路人都係唔收貨 悶撚到以為睇緊都市閒情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞