鏈鋸人動畫銷量連2000都冇

1001 回覆
292 Like 15 Dislike
班女人仲要追住啲周邊勁課
個個爭住課金等平時出街掛啲老公喺袋
生日擺晒壇咁幫啲2d公仔慶祝
仲重要係無班孤高毒撚嫌三嫌四得嚟一毫都唔比公司
小孤獨都撐我地
作者畫?
動畫po班大師死雞撐飯蓋又唔使錢

拎成千蚊出嚟支持?太貴不了
中山龍畫虎不成反類犬 返鄉下耕田啦
賣單行本過億 Mappa可以由個新人亂搞 第一季bd賣唔過2000 垃圾公司收檔啦
係就快
mappa趁地淋啦
係千萬唔係億
Bd加隻mkm手辦會唔會賣好多
bd 有得抽見面會睇中山龍切腹會好好賣
屌動畫差,mappa fanboy就話得我咁諗,呢個唔係主流意見,得連登動畫大師反,人地鬼佬好迷動畫架

到我拎出連登公海屌臭動畫、niconico評分低、twitter大把人話動畫好怪,甚至連中山龍喺twitter畀人屌到要禁comment,就話我咩冇主見
賣得咁嘅主要原因根本係mappa跟唔上時代

2022年幾乎所有霸權/話題性作品都係輕鬆向,甚至日常向作品

就連Gundam都要轉校園向

偏偏mappa淡化曬原作嘅黑色幽默,之後所有人好似死完老豆死咗全家咁

大佬啊,2019-2021年仲睇唔夠咩

你再唔係學隔離間諜教室咁出國家隊CV list都唔會咁啦
點解感動就係理想?
本本漫畫都要公式化咁死完隊友讀者好感動喊餐飽就叫好睇?
都講明呢套係邪道漫畫 點解唔可以比讀者體驗另類感受?
有無諗過藤本係故意輸入呢種「冷漠情緒」,電次就係存在係咁荒謬既世界,自己生存都未顧掂,他人性命佢仲可以點?
其實藤本係有描寫電次對唔同角色離去既感情:波奇塔消失,電次/讀者依依不捨;單眼女死,電次/讀者冷漠;
我覺得睇藤本漫畫唔好比太多框架限制,試下享受同思考,會愈睇愈著迷

班大師同佢地偶像中山龍一樣柒當初聲大大勁撚有自信 聽唔落其他人意見
但好可惜 現實一向都睇睇數字
一個串到被人大炎上 一班撐到bd大爆死
襯到絕有咩人就有咩fans
今日真係好撚心涼
netflix睇完就算啦
未神級到要買碟支持
人地就係同你講做惡魔獵人好危險,你故好似套套野咁話就話好危險,幾季落黎一條友都冇死過咩,電鋸人就係無常先夠真實
打鬥場景其實有時真係睇唔清
電次根本就唔係一個正常人,點解要用正常人嘅喜怒哀樂去睇佢
的確喺姬野死時佢係好局外人咁,因為人死對佢嚟講根本唔算得係啲咩佢都唔知咩叫傷心
但隨住佢同早川家、炸彈妹嘅相處,佢都慢慢有學習、有轉變轉變

你當我藍色窗簾,最後幾話電次對戰mkm 可以見到電次係借咗電鋸狗做心、著咗秋嘅老西、用大力血做成嘅電鋸、用秋同蕾塞交手學返嚟嘅招,先打得底mkm
電次呢個野人唔識煮飯,佢係喺秋到學到點煮嘢食,先有最後一話彩頁咁多唔同嘅煮肉方式
第二部會變返學篇其實都可能係為咗幫蕾塞完成心願

唔係下下要路飛咁大叫大喊再出絕招先叫有血有肉嘅角色,先叫懷念朋友
電次之後嘅人生慢慢受到朋友仔們嘅改變,而佢身上亦都有好多佢地嘅影子,喺我眼中,佢比好多作品嘅主角更加做到「為朋友走落去」喎只不過作者唔係用喜怒哀樂去表現咋嘛

有啲1999

佢應該估唔到兩個月之後自己作品會偏偏比個秋葉原萌系粉紅長髮小妹妹女主角嘅小眾四格漫畫改編絕殺
得我覺得MKM配得幾好feel?
Mappa製作電鋸人算唔算投資失敗?
https://lih.kg/3253663

證明我講得啱
唔知點解咁多負評
你識條鐵,有電影感呀
周邊應該要同模型公司對分
要賺BD食得最多
名作之壁
不過宜家睇返唔算差節奏順暢故仔易明最緊要係囡又好J
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞