鏈鋸人動畫銷量連2000都冇

1001 回覆
292 Like 15 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=wOy3-AED8Zw
啱啱上網睇到 覺得講得幾中肯
動畫睇左兩集經已冇追。
漫畫OK但我覺得作者另一套炎拳仲好睇。
當年佢題材夠新穎囉
都算係用男主角入女校讀書呢條屎橋既輕小說既鼻祖
作為一套動畫,佢戰鬥場面唔算差,機設算靚仔,D囡囡正(當年法國妹人氣極高),好中毒撚心理既後宮劇情
再加上當年無串流,想以正途重溫唯一途徑就係買BD

作為動畫BD既主要客群既毒撚,根本要求好簡單,故仔夠簡單暴力得黎食正個期既風氣,D囡夠正咪得
懶係用鬼佬電影風格整長分鏡去描寫角色去交待文戲,根本係俾監督同D懶係文青但事實係睇緊動畫既毒撚去打飛機
我真係要睇上述既野,我唔好去返睇Quentin睇路蘭駛係度睇你個中村龍東施效顰
打靶啦條垃圾
拎人地個作品黎搞
冇咁大個頭就唔好笠咁大頂帽啦
班動畫黨死哂去邊,漫畫黨盲反撚響哂度喎
呢條片真係唔知J過幾多次
個個以為動畫都會係呢個vibe,點知出黎...
趕住去買bd支持mappa
3大死因
故事本身無聊
動畫硬銷BL 侮辱觀眾
主角揾素人配
動你老味黨啦
班柒頭一人有買一隻已經唔會得1700
好了啦巨人粉
MAPPA明明同樣cult片feel嘅異獸魔都做得唔錯,點估到鏈鋸人動畫會整成真實向文青片
班柒頭上網負皮9up就叻
係電鋸人先有資格有咁多excuse
係呢個post就見到
真係不得不服係新世代龍頭一哥

平時一套大作賣1700正常係人指住佢個鼻黎笑
呢度d理由真係大開眼界

1. 2023年啦 bd有撚用咩
你自己book個8000人場先嘅 錢又唔係我袋 我就真係冇用嘅

2. 個個睇串流 買乜撚野bd
原來世界上得一套動畫有串流

3. 漫畫紅到癲 你連登仔動畫大師紅到咁都反 你最識野
紅撚到得1700隻我都真係算唔識野先諗唔明點解可以賣成咁

4. on9先買bd
係真
淨睇動畫製作上 希望下一季可以換走中山龍 老實講CSM動畫本來我都預期差極都至少場場打戲可以做得好 但結果都係兩面不討好
仲有下季
加多句
就係你地呢連登大師幫佢諗咁多理由
都唔買隻bd撐佢
咪賣咁撚少囉
巨人粉:我地巨人輸左,點都要清梳人贏返次

其實鄭秀文真係一套好既作品黎, 又高人氣, 可以用動畫搞得死佢既人係某程度上都算幾牛B
咁睇得起連登毒撚
人數都唔知有無兩位數
真心ppt廣播劇都可能冇咁臭
動畫唔係用BD去反映人氣, 唔通靠twitter D like同retweet數咩
啲錢去哂OP ED到
都係一個代稱姐
大把人自己都冇買又要出黎咬人啦
我覺得好神奇
明明人設畫風沒咩改動
劇本8成都是跟漫畫
分鏡都有照搬3-4成

但就一堆人覺得是完全兩回事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞